Голова Маневицької РДА пояснив, чому у Красноволі не пустили в церкву представників УПЦ

4
-3
Голова Маневицької РДА пояснив, чому у Красноволі не пустили в церкву представників УПЦ
Голова Маневицької райдержадміністрації Андрій Линдюк вважає, що в селі Красноволя не вдалася «остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві».

Про це він написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Нагадаємо, в неділю, 13 січня, у церкву села Красноволя, де громада вирішила перейти до Православної Церкви України, прибув єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл з іншими священниками. Але місцеві мешканці не пустили керуючого єпархією УПЦ (Московського патріархату) в храм. У церкву зайшов Маневицький благочинний ПЦУ отець Андрій.

«Сьогодні у село Красноволя, громада якого провела процедуру переходу в Православну Церкву України, приїхав єпископ Волинський УПЦ (РПЦ) Нафанаїл з іншими священниками, я так розумію, щоб показати, що ніякого переходу нема. Але їх у храм місцеві жителі не допустили. Отже, остання спроба залишити громаду в Російській православній церкві не вдалась!» – прокоментував подію голова Маневицької райдержадміністрації.

Андрій Линдюк зазначає: «Шаную усі конфесії, які є на території району. І буду в межах Законів України всім забезпечувати додержання прав і свобод. Але якщо церква має свій центр управління в Москві, зокрема в Кремлі, то це потрібно прямо говорити людям і хто бажає служити чи молитись саме в такій Церкві їм ніхто не буде перешкоджати!»

Керівник виконавчої влади в районі також додав: «Для усіх, хто має сумнів в підпорядкованості Волинської Єпархії і, відповідно, Колківського і Маневицького благочинь УПЦ (а реально РПЦ) подаю скрін із офіційного сайта Русской православной церкви (Московский Патриархат), де вказано кому належать ці структури!»

Головне фото – із сайта Волинської єпархії УПЦ


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
РПЦ має бути заборонена в Україні, як екстремістська організація. РПЦ підтримує Путлєра та кремлівську хунту у війні проти українців.
Відповісти
Що цей голова РДА може пояснювати коли його не було на місці?! З кабінету або під вказівки з верху можна багато чого казати :)
Відповісти
Гей гей за селом Красноволя видніється Линдюк....
Відповісти
ХРИСТОС НАРОДИВСЯ!
Де ви на фото (скрін) бачили приналежність волинської епархї до РПЦ ? ТАМ ПИШЕ УПЦ!!! відкрийте очі! «УКРАЇНСЬКА ПРАВОСЛАВНА ЦЕРКВА»
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні