--> Укрзалізниця полічила, скільки пасажирів їздять без квитків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Укрзалізниця полічила, скільки пасажирів їздять без квитків

1
-7
Укрзалізниця полічила, скільки пасажирів їздять без квитків
30-50% пасажирів приміських електричок їздять без квитків.

"Ми оцінюємо, що кількість людей, котрі не платять за проїзд в приміському транспорті, становить від 30 до 50%", - розповів голова Укрзалізниці Євген Кравцов в інтерв'ю Цензору.

"Зараз працюємо над програмами зі збільшення кількості пасажирів, які платять за проїзд – системний контроль, відеофіксація на контролері, інвестиції в станційні комплекси, де вводимо режим обмеження доступу без квитків. Але це капітальні інвестиції знов", - додав Кравцов.

Однак, зауважив він, якби всі пасажири повністю сплачували за проїзд, це б не покрило навіть половини збитків від приміських перевезень. "Річ у старому рухомому складі і низьких тарифах, які не дають змогу виділити кошти на його оновлення, бо всі гроші йдуть на обслуговування", - поскаржився Кравцов. За його словами, зараз приміські перевезення збиткові на близько 6 млрд грн. Загальні доходи від пасажирського господарства - мільярд грн.

Щоб залучити кошти для оновлення потягів, Укрзалізниця веде перемови з з Європейським інвестиційним банком про кредит на 100-200 млн євро. Нині тривають обговорення з місцевими органами влади, оскільки Укрзалізниця як компанія "не може взяти кредити на збитковий напрямок".

"Ми пішли до обговорення до місцевих органів влади - обласних рад, губернаторів і так далі. Але на сьогодні ми маємо попередньо погодження тільки від Дніпра і Запоріжжя. Решта, м'яко кажучи, не відреагували на пропозиції", - розповів Кравцов.
Теги: залізниця
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
З такою якістю вагонів і обслуговування Укрзалізниця ще повинна доплачувати!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні