Як на Волині цілительку 40 священиків ховали

0
4
Як на Волині цілительку 40 священиків ховали
У село Кошари Шацького району до цілительки Уляни їздили з різних країн.

Про це йдеться на сторінках газети "Вісник" від 10 січня 2018 року.

Про Уляну Петровську у селі говорять різне. Одні вважають її дивачкою, інші - цілителькою від Бога. Улянка, так називають місцеві жителі, лікувала тільки Божим словом. Читала з Біблії молитви, акафісти, завдяки яким хворі позбувалися різних недуг.

Звідки у неї взявся такий дар? У селі пригадують, що коли вона була маленькою, то важко захворіла від протягу з вікна. І відтоді їй відняло ноги, пересувалася на візку. Тож усе життя прожила з мамою.

Улянка була на дивовижу віруючою людиною. Брестський монах, який родом звіси, возив її по монастирях. Цілительку визнавала церква. Коли вона померла, її ховали 40 священиків. Серед них був і волинський владика Ніфонт.

Також Улянка вміла передбачати.

"Колись до неї привозила жінка свого маленького хлопчика. Вона його зцілила і сказала: "Ваш син, коли виросте, буде настоятелем чоловічого монастиря".

"Через багато років цей хлопчик став настоятелем монастиря у сусідньому селі", - пригадують у Кошарах місцеві жителі.

Уже 10 років у хаті цілительки живе Людмила Оніщенко з міста Кривий Ріг. Доглядає за могилками цілительки та її родичів на кладовищі.

Жінка вважає, що Улянчина хата її лікує.

"Я дуже хвора людина., маю енцефаліт, гепатит, який мені занесли з кров'ю. А живу завдяки Кошарам і Улянчиній хаті. На вашій Волині просто рай", - каже Людмила.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні