«Добре, що хоч за людину живу визнають», – священик з Волині про російських пропагандистів

0
-7
«Добре, що хоч за людину живу визнають», – священик з Волині про російських пропагандистів
Священик Іван Сидор з Волині розповів, як він давав інтерв’ю московському радіо «Комсомольская правда».

Про свій досвід та чергове переконання, що Росія, це країна брехні він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Зателефонували мені сьогодні з радіо "Комсомолська правда" (Москва). Попросили сказати декілька слів про майбутнє автокефальної Української Православної Церкви. Звісно, погодився - хотів щоб і в Росії почули, що Українська Церква прагне миру, єдності і хороших стосунків з іншими Церквами. З поваги до російськомовної аудиторії, а також, щоб мої слова були зрозумілими для всіх говорив на "общепонятном", російською.

Та замість обіцяного дати мені можливість висловитись про майбутнє Церкви, уже в прямому ефірі почали ставити провокативні питання. Наприклад: "Чомему я, русскоговорящая (журналіст - авт.), не могу ввойти помолится в ПЦУ?", "Почему презирают русскоговорящих?", "Почему Филарет Патриарх?", "За что Филарету дали Героя Украины" і навіть таке: "Зачем вам автокефалия? Вы не можете Бога поделить?" та інші...

До слова, спілкуючись зі мною завжди казали "Так называемая Православная Церковь Украины", а мене називали - "так называемый священник ПЦУ". Добре, що хоч за людину живу визнають :)

Коли я відповідав, мене постійно перебивали, коли відповіді були надто переконливими - просили зачекати на лінії, вставляли рекламу. Наприклад на питання "Зачем вам автокефалия?" відповів: "А навіщо Російській Церкві автокефалія? Навіщо Росії незалежність? Навіщо Росії президент? Так само і у нас. Україна така ж сама незалежна країна як і Росія. І Церква в Україні має бути і вже є така ж сама незалежна як в Росії".

Коли прощалися не дали сказати слова, навіть попрощатися, а вчергове вилили чергову порцію власних фантазій про "так называемую ПЦУ".

Дякую, вам, комсомольці за цей досвід. Я вкотре переконався, що країна живе в тотальній брехні, бо самі ж журналісти не можуть виконати найпростійшого - дотримати свого слова", - йдеться у дописі.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинський священик зазнімкувався з Томосом, Священик з Волині отримав відзнаку Вселенського патріарха.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні