На Горохівщині парафія перейшла з Московського патріархату в УПЦ

5
9
На Горохівщині парафія перейшла з Московського патріархату в УПЦ
Настоятель та прихожани Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерви приєдналися до Православної Церкви України.

Про це пише Район.Горохів.

Отець Павло Кліцук прокоментував «Району.Горохів» рішення громади:

«Думка про перехід у нас з'явилася давно, але ми чекали Томосу від Вселенського Патріарха. Коли 5 січня Томос було підписано, а 6 січня вручено мирополиту Епіфанію, ми після Різдвяної служби зібралися на збори, і одноголосно громада проголосувала за перехід до Православної Церкви України. У нас є протокол зборів, усе задокументовано. Я уже написав відповідний лист митрополиту Волинському і Луцькому Михаїлу».

В УПЦ (МП) отця Павла уже встигли заборонити у служінні. Єпископ Нафанаїл по телефону повідомив священику, що він не може звершувати служб і причащатися Христових Таїн. Згодом на сайті єпархії з'явився відповідний указ. Сам отець Павло Кліцук вважає, що після його переходу в ПЦУ рішення архієреїв УПЦ (МП) щодо нього не мають жодної канонічної сили.

В указі йдеться, зокрема, про те, що настоятелю Свято-Різдво-Богородичного храму села Мерва Горохівського району Павло Кліцук забороняється у священнослужінні без права причастя Святих Христових Таїн через через «ухилення в розкол та грубе порушення присяги священнослужителя».

У коментарі Інформаційному агентству ВолиньPost прес-секретар Волинської єпархії УПЦ (МП) протоієрей Олег Точинський розповів, що під ухиленням в розкол мають на увазі те, що Павло Кліцук виявив бажання приєднатися до іншої конфесії.

«Оскільки ПЦУ поки не створена як юридична особа, то я не знаю, куди він хотів приєднатися. Але так, як однією з пов'язуючих ланок з ПЦУ є Київський патріархат, то, напевно, до Київського патріархату. Особисто він заявив, що за богослужіннями молиться за Епіфанія і Нафанаїла. У нас він більше не може звершувати службу», - сказав прес-секретар отець Олег Точинський.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що це за демон Нафанаїл?
Відповісти
Раб Путіна
Відповісти
Не демон,а єпископ.Не вмієш читати?В указі написано:єпископ!
Відповісти
Брити ту всю московську попоту
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время большая часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только качестенные новостные источники чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/vidpochynok/data-provedennya-dnya-vishivanki-v-ukra%d1%97ni-u-2017-roci.html
https://sylnaukraina.com.ua/kalendar/normi-trivalosti-robochogo-chasu.html
https://sylnaukraina.com.ua/goroskop/goroskop-po-znakax-zodiaku-na-sichen-2018-roku.html
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/zarplata/srednyaya-zarplata-v-ukraine.html
https://sylnaukraina.com.ua/prognoz/ekonomichniy-prognoz/prozhitkovij-minimum-z-1-zhovtnya-2018-roku.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні