На Волині лісівники рятують лебедів, що залишились зимувати на озері

0
0
На Волині лісівники рятують лебедів, що залишились зимувати на озері
Волинські лісівники рятують лебедів і лисок, що залишились зимувати на озері Згоранське Велике.

Про це інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

На території ДП «Прибузьке ЛГ» (Любомльський р-н) знаходиться ландшафтний заказник загальнодержавного значення «Згоранські озера». Він створений указом Президента України у 1998 році. Його площа – 496,1 га.

"Ця природна оаза – улюблене місце диких звірів і птахів. Серед них трапляється чимало червонокнижних. Цікаво, що цей край настільки прихильний до пернатих, що деякі з них залишаються тут зимувати, – розповідає заступник директора ДП «Прибузьке ЛГ» Володимир Захарко.

Так сталося і цьогоріч. На озері Згоранське Велике, яке знаходиться в акваторії діяльності Крушинецького лісництва названого лісогосподарства, на зимівлю залишились лебеді та лиски звичайні.

Січень, що прийшов зі снігом і морозами, поставивши пернатих на межу виживання. З цього фото видно, що лебеді, які у звичних умовах можуть дати доброго прочухана лискам, тут тримаються дружною єдиною родиною, ніби зігріваючи один одного.

Допомогти птахам намагаються і працівники державного лісогосподарства. Вони відслідковують процес зимівлі та проводять підгодівлю птахів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні