Волинська ОДА подала в суд на облраду через бюджет на 2019 рік

1
0
Волинська ОДА подала в суд на облраду через бюджет на 2019 рік
Волинська обласна державна адміністрація подала в суд, щоб скасувати рішення Волинської обласної ради про обласний бюджет на 2019 рік.

На думку посадовців Волинської ОДА, бюджет на 2019 рік був прийнятий із порушеннями, - пише Конкурент.

Натомість у Волинській обласній раді стверджують, що весь бюджетний процес проведений обласною радою в рамках чинного законодавства України, регламенту облради VII скликання та Бюджетного регламенту.

"Разом з тим, цього разу обласна державна адміністрація відмовилася готувати рішення про обласний бюджет, після затвердження його на сесії Волинської обласної ради. Замість державних чиновників цю роботу виконали голова бюджетної комісії та працівники виконавчого апарату обласної ради. Рішення про бюджет було вчасно оприлюднене на офіційному сайті обласної ради", – зазначається в повідомленні.

В облраді також наголошують, що, якщо виконання цього рішення буде призупинено, то це унеможливить виконання низки обласних програм, зокрема йдеться про Регіональну цільову програму соціального захисту населення на 2019-2022 роки.

Окрім того, місцеві бюджети області не зможуть отримати цільові субвенції на енергозберігаючі заходи, поточні і капітальні ремонти закладів освіти, охорони здоров’я, культури, та інші напрямки.

А також у повному обсязі не будуть профінансовані заклади обласної комунальної власності, зірветься передплата періодичних видань для обласних бібліотек, не буде придбано медичне обладнання та медикаменти для Волинської обласної клінічної лікарні, обласного територіального медичного протитуберкульозного об’єднання та онкодиспансеру, не буде проведено ремонт у дитячому територіальному медичному об’єднанні.
Теги: суд, гроші
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Обласна рада починаючи з минулого року розпочала серйозну акцію самовихваляння і возвеличення. В центрі звісно ж "Укроп" ... Бюджет є інструментом. Аналогічно в кожних новинах на каналі "Україна" возвеличують Ахметова.
Депутати переживають за людей, як смішно... Люблять грошики ділити, роздавати з "барського плеча". Збільшили депутатський фонд на 6.4 млн грн. Типу роздаємо, але знайте з чиїх рук їсте.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні