Оприлюднили переклад Томосу українською

0
1
Оприлюднили переклад Томосу українською
Томос про автокефалію для Православної церкви України переклали українською мовою.

Про це повідомляє посол України в Туреччині Андрій Сибіга на своїй сторінці у "Твіттері".

"Переклад підписаного Вселенським Патріархом Варфоломієм I у присутності Президента України Петра Порошенка і його дружини пані Марини і Митрополита Київського і всієї України Патріаршого і Синодального Томосу про надання автокефалії Православній церкві України", – зазначив посол.

«Свята Велика Христова Церква благословляє і проголошує Православну церкву України Автокефальною... З обовязку турботи Великої Христової Церкви за Православний світ, для зцілення постійно загрожуючих розколів та розділів у помісних Церквах, однодумно визначаємо та проголошуємо, щоб уся Православна Церква, що знаходиться в межах політично сформованої і цілковито незалежної держави України разом із Священними Митрополіями, Архієпископіями, Єпископіями, монастирями, парафіями і всіма в них церковними установами, що знаходиться під покровом Засновника Єдиної, Святої, Соборної і Апостольської Церкви Боголюдини Господа і Спаситеся нашого Ісуса Христа, існувала віднині канонічно автокефальною, незалежною і самоврядованою», – зазначається у тексті Томосу.

При цьому УПЦ не має права призначати єпископів та засновувати парафії за межами країни. А вже існуючі парафії поза межами державами підкорятимуться Вселенському Престолу, який має канонічні повноваження у діаспорі.

Зазначається, що титул предстоятеля Епіфанія визначатиметься як «Блаженніший Митрополит Київський і всієї України». Додавати чи віднімати від титулу якісь частини без дозволу Вселенського Патріархату заборонено.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні