У Стамбулі підписали довгоочікуваний Томос для Православної церкви України

0
-2
У Стамбулі підписали довгоочікуваний Томос для Православної церкви України
У суботу, 5 січня, у Стамбулі відбулася церемонія підписання Томосу для Православної церкви України.

Вселенський Патріарх підписав документ після урочистої молитви у Патріаршому Храмі Святого Георгія. Там зараз також перебуває українська делегація на чолі з Петром Порошенком, – пише "ТСН".

Напередодні ієромонах Лука, іконописець і каліграф, привіз до Константинополя (Стамбула — ред.) текст-оригінал Томосу про надання автокефалії Православній Церкві України. Текст каліграфічно оформлений на пергаменті.

Саме цей Томос буде вручено Предстоятелю ПЦУ Митрополиту Київському Епіфанію 6 січня 2019 року після Божественної літургії в Константинополі.

Нагадаємо, Об'єднавчий собор обрав предстоятелем майбутньої автокефальної помісної православної церкви в Україні 39-літнього митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Сергія Думенка) – намісника предстоятеля УПЦ КП Філарета.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинський митрополит Михаїл поїхав за Томосом

Під час різдвяного богослужіння 7 січня у Софії Київській буде виставлено для загального огляду Томос про надання українській церкві автокефалії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні