--> Волохаті, без хвостів і гібриди: на Волині чоловік вирощує унікальних свиней. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волохаті, без хвостів і гібриди: на Волині чоловік вирощує унікальних свиней. ФОТО

1
-2
Волохаті, без хвостів і гібриди: на Волині чоловік вирощує унікальних свиней. ФОТО
На околиці села Охотники Турійського району Віталій Леонович вже не один рік вирощує породистих пацяток, яких на теренах області більше немає.

Про це пише газета «Волинь».

У засіках вільно гуляють різноманітні поросята: чорняві, сірі, руді, волохаті. Більшість серед них – мангалиці – свині угорської породи. Тваринам із густою вовною не страшні сніг і морози. Як розповідає господар, вони можуть, збившись кучі, ночувати просто неба.

У хліві поряд зі свиньми любить розгулювати кіт на імя Томаш. Поросята люблють його облизувати, а кіт і не проти – вже звик до такого. Господар каже, що вони і сплять разом.
Віталій Леонтович тримає не лише волохатих свиней, а й угорську оковисту свиню, яка росте без хвоста, але з крутими стегнами. А ще кілька гібридів породи дюрок і мангалиці, яких тримає для себе.

«Цього року привіз з Угорщини ще одного чистокровного кнура. Таких навіть на Закарпатті немає. За живністю до мене приїжджають із Київщини, Житомирщини і ще з багатьох місць. Тих, хто брав одне чи два поросята, навіть не рахую», – хизується Віталій Леонович.

Власник свинячого господарства розповів, що робить ставку саме на породистих свиней, бо звичайних мангалиць чимало , а от тварин із родоводом мало хто вирощує. На таких найбільший попит, тому він хоче збільшити їх кількість.

«Волиняни все більше цікавляться свиньми, м'ясо яких не містить холестерину, а отже, його рекомендують для споживання людям, котрі мають певні проблеми зі здоров’ям», – ділиться Віталій Леонович.
Друг свиней – кіт Томаш
Друг свиней – кіт Томаш
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Класний Томаш!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні