Супрун розказала, як почати здоровіше харчуватися

1
-11
Супрун розказала, як почати здоровіше харчуватися
Людина має щодня з'їдати 5 порцій овочів та фруктів.

Про це написала в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун у Facebook.

"Овочі та фрукти мають бути в раціоні за будь-яких обставин! 1 порція = 80 грамів свіжих, консервованих або заморожених фруктів і овочів чи 30 грамів сухофруктів. Варто вживати більше клітковини - це фрукти, овочі, цільнозернові продукти, горіхи, насіння, соя та боби. Як можна збільшити в раціоні: їсти горіхи на перекус, додавати насіння до випічки та іншої їжі (льон, гарбузове насіння, соняшника), їсти цільнозерновий хліб (замість булочок). Цільнозернові злаки, крохмалисті овочі, бобові та фрукти мають складати мінімум третину раціону", - зазначає Супрун.

Також додає, що варто вживати молочні продукти 2-3 порціями в день. Одна порція дорівнює склянці рідкого продукту, або 40 грамам - для твердого сиру.

"Для молочних продуктів важливі правила: низький вміст жиру, але не знежирені (знежирена молочна продукція разом із калоріями втрачає вітаміни A і D, не викликає відчуття ситості), обирати молочні продукти з меншим вмістом цукру або взагалі без нього", - радить Уляна Супрун.

Крім того, дає ще кілька порад:

- Намагайтесь їсти рибу щонайменше 2 рази на тиждень;

- Уникайте смаження на рослинній олії;

- Їжте яйця;

- Їжте ферментовані продукти - це кефір, місо, кімчі - корейська маринована редиска і капуста, квашений буряк, буряковий квас та квашена капуста. Вони необхідні для нормальної роботи кишківника та мають корисні поживні речовини та амінокислоти;

- Середня добова норма доданих цукрів має бути не більше 32-50 грамів. Насичених жирів - середня добова норма 20-30 грамів;

- Пийте воду, коли відчуваєте спрагу;

- Не варто вживати БАДи без рекомендації лікаря.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Їжте кормові буряки і Слава Україні!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні