Луцьким підприємствам пропонують платити за каналізацію втричі дорожче

2
5
Луцьким підприємствам пропонують платити за каналізацію втричі дорожче
«Луцькводоканал» пропонує підприємствам добровільно погодитись на втричі більшу оплату послуг міської каналізації.

Про нові правила прийому стічних вод розповів директор КП «Луцькводоканал» Віктор Гуменюк.

Донині бізнес платив за зливи нечистот за таким самим тарифом, що і населення. Проте цих грошей не вистачає навіть на те, щоб надана послуга окупилася. Не кажучи уже про те, щоб водоканал назбирав кошти на ремонт каналізації та очисних споруд.

«Те, що відбувається по системі каналізування, по очистці стоків – це є катастрофа по всій Україні. Тому що за 50 років усе знищено, і система каналізації перетворилася на… люди її сприймають, як просто смітник, як чорну діру, в яку можна все кидати, а там потім хай розбираються», - зауважив Віктор Гуменюк.

Те, що зараз зливають у каналізацію – суттєво перевищує допустимі норми забруднення. За новими Правилами прийому стічних вод, які у Луцьку прийняли в вересні минулого року, за такі перевищення дозволили штрафувати, а в разі системних порушень – навіть від’єднувати від каналізації.

«Якщо споживач хоче щось скидати з порушеннями, він відповідно повинен нести відповідальність або за це платити. Тому що це додатково лягає тягарем на очисні споруди. Кожен юридичний споживач, якщо він перевищує і розуміє, що перевищує, повинен будувати свої системи доочистки, свої очисні споруди, щоб далі ми лише прийняли ту воду, яка відповідає певним характеристикам», - зазначив директор водоканалу.

Для підприємств, які не готові встановлювати власні системи очищення зливів, «Луцькводоканал» пропонує компромісне рішення: платити втричі дорожче за стандартний тариф. Додаткові угоди із такими розцінками уже розіслали на 150 підприємств міста. Поки обрали ті, які використовують найбільше води.

«Ми нашим споживачам запропонували варіант: давайте ми з вами внесемо зміни в існуючий договір, що ви зараз будете платити з коефіцієнтом три за стоки. Це наш жест доброї волі до споживачів, і вони повинні розуміти, що це їхнє право: або прийняти такі умови, або сказати «ні, ми скидаємо все чисто!", і бути готовим до того, що ми прийдемо, візьмемо контрольну пробу і перевіримо», - каже Віктор Гуменюк.

У разі відмови від нових умов, водоканал буде проводити перевірки якості стоків. Штраф за відхилення від норми може сягати навіть 20-тикратного розміру тарифу.

До речі, для власників асенізаційних автомобілів, які обслуговують вуличні туалети з приватного сектору та навколишніх сіл і зливають великі обсяги нерозбавлених фекалій, водоканал пропонує іще більшу плату: уп’ятеро більшу від тарифу.

Отримані кошти планують спрямувати на ремонт каналізації, у тому числі – на вирішення проблем із поширенням неприємних запахів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Колхоз - дело добровольное!!! Хочешь - вступай, не хочешь - зарежем!
Відповісти
Ті укропівці що зовсім ох..ли???
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні