Волинські лікарі отримали 23 новеньких автомобілі. ФОТО

1
8
Волинські лікарі отримали 23 новеньких автомобілі. ФОТО
У Луцьку передали 23 нових автомобілі марки Peugeot 301 сімейним лікарям Волині.

Директорам 18 центрів первинної медико-санітарної допомоги урочисто вручив ключі голова Волинської облдержадміністрації Олександр Савченко у четвер, 3 січня, на території комунального закладу «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

Очільник управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Ігор Ващенюк розповів, що машини придбали за кошти співфінансування субпроекту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області», витративши на це 8 257 000 гривень. Вартість одного Peugeot 301 – 359 000 гривень.

Відповідно до розподілу, затвердженого головою Волинської ОДА Олександром Савченком, легковики отримали 18 центрів первинної медико-санітарної допомоги. Зокрема, 3 машини – Ковельський ЦПМСД МТМО, по 2 – КНП «Камінь-Каширський ЦПМСД» Камінь-Каширської районної ради, КНП «Луцький районний ЦПМСД», КП «Маневицький районний ЦПМД». Ще 14 закладів первинного рівня надання допомоги заберуть по одній машині. Це – КП «Володимир-Волинський ЦПМСД», КНП «Горохівський ЦПМСД», КНП «Іваничівський районний ЦПМСД» Іваничівської районної ради, КП «Ківерцівський районний ЦПМСД Ківерцівської районної ради Волинської області», КНП «Локачинський районний ЦПМСД» Локачинської районної ради, КНП «ЦПМСД Любешівської селищної ради», КНП «ЦПМСД Любомльської районної ради», КП «Ратнівський районний ЦПМСД» Ратнівської районної ради, КНП «Рожищенський ЦПМСД» Рожищенської районної ради, КНП «Старовижівський ЦПМСД» Старовижівської районної ради, КНП «ЦПМСД» Турійської районної ради, КНП «Шацька районна лікарня Шацької районної ради», КНП «Нововолинський ЦПМСД Нововолинської міської ради Волинської області», КП «Луцький ЦПМД №1».

Голова ОДА зазначив, що приємно рік починати з подарунків.

«Дід Мороз не міг під ялинку 23 автомобілі поставити, тому ми вирішили зробити це простіше. Ця подія звичайна, ми таке повинні робити кожен квартал. Але в нас як завжди в Україні. За останні 10 років це перша велика партія автомобілів, яка буде слугувати для реформованої медицини. Напевно, таким нашим жестом ми даємо зрозуміти суспільству, що реформа – це не тільки перекидання паперів зі стосу в стос, а дійсно реальні кроки», – зазначив Олександр Савченко.

Голова зазначив, що у 2019 році заплановано придбати ще кілька десятків транспортних засобів. У них будуть брати до уваги вищу прохідність.

«Відчуваємо радість, бо ці автомобілі чекали давно їх нам треба, роботи багато. Будемо використовувати для роботи сімейних лікарів, роботи медсестер, обслуговування викликів пацієнтів вдома і довезення пацієнтів до лікарні за потреби», – поділилася директор комунального некомерційного підприємства «Центр ПМСД Любомльської районної ради» Тетяна Васенько.

Після жартівливого сигналу голови краю «По машинах!» усі завели атівки і вже на своїх колесах повезли подарунки додому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Приємна новорічна новина
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні