--> Нацбанк подав судовий позов проти Коломойського | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нацбанк подав судовий позов проти Коломойського

0
-2
Нацбанк подав судовий позов проти Коломойського
Національний банк України 18 грудня подав позов до Першої інстанції Суду Республіки та Кантона Женеви проти одного з колишніх акціонерів ПриватБанку Ігоря Коломойського на загальну суму 6,64 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Позов подано за місцем проживання екс-акціонера банку з метою стягнення з Ігоря Коломойського заборгованості як з фінансового поручителя перед Національним банком за особистими поруками, наданими у 2016 році за п’ятьма договорами про надання кредитів рефінансування банку.

Відповідно до вимог швейцарського законодавства подання позову є наступним етапом судового розгляду, розпочатого у червні в Першій інстанції Суду Республіки та Кантона Женеви.

"Швейцарська система правосуддя перед поданням позову передбачає необхідність подання судової претензії, з якою Національний банк звернувся ще на початку червня. Оскільки усі намагання Національного банку врегулювати питання погашення Ігорем Коломойським заборгованості за кредитами рефінансування в досудовому порядку не були успішними, регулятор, на жаль, був змушений подати позов у встановлений швейцарською системою правосуддя строк, аби захистити свої законні права та інтереси", - повідомив начальник управління претензійно-позовної роботи Юридичного департаменту Національного банку Віктор Григорчук.

Зауважимо, що задля забезпечення виконання Ігорем Коломойським взятих на себе зобов’язань за особистими поруками, на початку червня цього року Національний банк подав до українських судів 147 позовів проти нього та пов’язаних з ним 32 компаній – майнових поручителів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні