Відомий волинський політик зустрів ювілей на засніженій горі. ВІДЕО

0
0
Відомий волинський політик зустрів ювілей на засніженій горі. ВІДЕО
Заступник голови Волинської обласної організації партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність» Сергій Григоренко святкує 40-річний ювілей на найвищому гірськолижному курорті Українських Карпат.

Про це він написав на своїй сторінці у «Фейсбуці».

«Старенький УАЗик, натужно ревучи двигуном, борсаючись у глибоких коліях, повільно підіймається в гору. Всередині «буханки» ми з Коханою та попутниками літаємо, ніби білизна у нутрощах пральної машини. Снігу стає все більше, заметіль з кожною сотнею метрів набору висоти посилюється, вздовж дороги стоять, закриваючи небо, вкриті інеєм, струнки смереки. Час від часу ми розминаємось з іншими відчайдухами на «бобіках», «буханках», «шишигах», – описує Григоренко враження від підйому на вершину.



«Сорок хвилин підйому з цивілізації до найвищого карпатського гірськолижного курорту минають, як одна мить. Нарешті полонина, смереки розступаються, дрібнішають, вітер жене сніговою цілиною білі хвилі завірюхи, обабіч дороги – двометрові замети», – ділиться враженнями лучанин від зимової полонини.

«Драгобрат. Такий несхожий на гламурний, попсовий, вилизаний, дорогущий Буковель. Тут все справжнє. Вода, яку можна пити прямо з крана в готелі. Сніг, не настріляний сніговими гарматами, яких тут взагалі немає, а щедро насипаний з карпатського неба мольфарами. Суворий, в багатьох моментах примітивний, але зі своїм шармом сервіс. Лижники, більшість з яких, як і я, приїздять сюди не витрачати гроші у дорогих ресторанах, а кататися з ранку до самого закриття витягів без обіду, а потім на втомлених, неслухняних ногах доповзати до готелю», – розповідає Сергій Григоренко.



«Драгобрат дарує емоції, почуття, враження. Емоції першовідкривача, коли ти єдиний зранку катаєшся на буревійній лижній трасі чи переїжджаєш хребтом у завірюху з видимістю 20-30 метрів з кріселки Вершина Карпат до кріселки Карпатської Чайки. Почуття єднання з первісною природою, коли під час фрірайду з’їзджаєш з проратраченої траси у ліс і маневруєш пухляком серед височенних смерек, а на шолом сиплеться сніг з їхніх розлогих, широких, колючих гілок. Враження від короткої, але теплої душевної розмови з водієм старенької «Ниви», який підкинув мене з Коханою з центру курорту до готелю «Оаза», від атмосферного готелю Янтри чи від надпотужного вітру зі швидкістю 15-20 метрів на секунду, що саме зараз, коли я пишу ці рядки, переходячи у бурю, з усією своєю силою б’є у стіни та вікна нашого готелю», – пише політик про екстремальний відпочинок.



Сергієві Григоренку 2 січня виповнюється 40 років.

«Я святкував на Драгобраті свій 29-й та 31-й дні народження. І вирішив саме тут зустріти своє сорокаріччя», – пише ювіляр.

Він пояснює свій вибір так: «Бо Драгобрат справжній. Він є таким, як є. Безкомпромісний, колючий, не завжди комфортний, швидкий в оцінках, щирий зі справжніми перевіреними друзями, суворий з випадковими людьми і слабкодухами. Часом беззахисний перед наступом цивілізації. Прекрасний своєю первісною природою і сильними людьми, які створили це диво на схилах Свидовецького хребта. Я відчуваю величезну симпатію і потяг до Драгобрату, бо в дечому подібний на нього. Це місце сили і натхнення. Тому я тут».



Довідково. Драгобрат – найвищий гірськолижний курорт Українських Карпат. Полонина розташована на висотах 1300-1700 метрів над рівнем моря, на відстані 7 км від селища Ясиня Рахівського району Закарпатської області, на стику хвойних лісів і альпійської зони, на відрогах Свидовецького масиву, біля підніжжя гір Стіг (1701 м) і Близниці (1882 м).
Звідси відкриваються чудові краєвиди на найвищий масив Українських Карпат – Чорногору, проглядаються вершини гір Говерла (2061 м), Петрос (2020 м).
В інший бік видно найвищі хребти Ґорґан: Добошанка (1754 м), Синяк (1662 м) та інші.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні