«Антський скарб» із Локачинського району – у ТОП-10 всеукраїнського рейтингу

0
3
«Антський скарб» із Локачинського району  – у ТОП-10 всеукраїнського рейтингу
Археологічна знахідка з Локачинського району – у ТОП-10 всеукраїнського рейтингу.

Про це повідомляє «Район Локачі».

2018 рік був щедрим на археологічні знахідки в Україні та на Волині зокрема. Археологи дослідили значну кількість об’єктів і зробили вражаючі відкриття.

Гал-інфо підготувало підбірку найцікавіших археологічних знахідок 2018 року, які були зроблені в Україні.

У ТОП-10 увійшла і знахідка з Локачинського району.

Ідеться про древню бронзову накладку, датовану VI-VII століттям.

Під час досліджень багатошарового поселення Марковичі-1 на Волині археологи виявили бронзову накладку VI-VII ст. Це фігурна пластина, виконана методом лиття і різьблення, у формі стилізованого зображення хижої тварини. Збірний образ міфічного хижого звіра є одним з основних елементів специфічного типу зооморфних прикрас, які були складовою так званих «антських скарбів» – особливої групи старожитностей ранніх слов’ян.



Крім того, на берегах Шацьких озер, було виявлено два предмети з зображенням крилатого вовка. А саме: бронзові щиток перстня-печатки і великий ґудзик, які датуються давньоруським часом (ХІІ-ХІV століттями). Крилатий вовк відомий в міфології Близького Сходу, де їх називали симарглами. Найімовірніше, саме звідти наші предки запозичили образ цієї істоти.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні