Сільська рада на Волині не може визначитися, до якої громади приєднатися

0
5
Сільська рада на Волині не може визначитися, до якої громади приєднатися
У Будинку культури села Зелена, що на Ковельщині, відбулися громадські слухання стосовно добровільного об’єднання.

Про це повідомляється на сторінці Ковельської РДА у Facebook.

Громадське слухання відбулося 27 грудня.

Як відомо, територія Зеленської сільської ради понині не увійшла до жодної з ОТГ, а відтак, у зв’язку із заключним етапом реформи децентралізації влади шляхом добровільного об’єднання (приєднання), орган місцевого самоврядування ініціював активізацію згаданої роботи.

Одним із етапів є проведення громадських слухань, які відбулися під головуванням Зеленського сільського голови Оксани Паливоди, за участі представників районної державної адміністрації – начальника управління регіонального розвитку райдержадміністрації Лариси Білинської, начальника управління фінансів райдержадміністрації Світлани Карпюк, депутатів сільської ради, громадськості села. Запрошеними на захід були та взяли безпосередню участь у ньому представники територій, до яких в перспективі може доєднатися сільська рада – Колодяжненський сільський голова Віталій Кашик, перший заступник Ковельського міського голови Михайло Гетьман, заступник Люблинецького селищного голови Михайло Кухарчук та секретар селищної ради Жанна Кулик. Окрім того, присутніми були голови й представники інших сільських рад району, які також не скористалися можливістю об’єднання в громади.

У почерговому порядку слово мали Віталій Кашик, Жанна Кулик, Михайло Гетьман, Любитівський сільський голова Віктор Павлов. Вони представили власну територію, окремі – окреслили переваги від об’єднання та загалом життєдіяльність, фінансову спроможність громади тощо. Присутні активно задавали питання, цікавилися перевагами від об’єднання з тими чи іншими територіями.

Окремі місцеві народні обранці виголошували власне бачення подальшого руху Зеленської сільської ради, звучало й про можливість об’єднання із Білашівською сільською радою і про зроблену на цьому шляху роботу, однак ідею не вдалося свого часу реалізувати.

Більшість зійшлася на тому, шо слід провести позачергову сесію сільської ради, на якій ще раз обговорити згадане питання, враховуючи результати громадських слухань, а відтак – прийняти остаточне рішення про намір об’єднання (приєднання) Зеленської сільської ради.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У ковельській маршрутці водій нагрубіянив старшій жінці
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні