Волинські священики УПЦ МП підтримали митрополита Онуфрія

27
-3
Волинські священики УПЦ МП підтримали митрополита Онуфрія
У четвер, 27 грудня, у Луцьку Луцька в приміщенні кафедрального собору Всіх святих землі Волинської, відбулись збори духовенства Волинської єпархії наразі ще не перейменованої Української православної церкви.

Зібрання очолив керуючий єпархією єпископ Волинський і Луцький Нафанаїл, повідомляє прес-служба єпархії.

Участь у зборах взяли всі священнослужителі та чернецтво єпархії.

Учасники зібрання обговорили поточні питання життя Волинської єпархії, розбудови парафій та монастирів, приділили увагу основним проблемам світового православ’я.

"Одноголосним рішенням кліриків, ченців та черниць, котрі брали участь у єпархіальних зборах, вирішено висловити підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію", – йдеться в повідомленні прес-служби єпархії.

Волинська єпархія й далі вважає УПЦ канонічною церквою і висловлює їй вірність.

"Також Волинська єпархія УПЦ висловлює вірність канонічній Українській Православній Церкві, у межах котрої діє та розвивається з 1990 року", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила, а Президент підписав закон, згідно з яким Українська православна церква Московського патріархату має змінити назву і вказати свою приналежність до Росії.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
кого вони обманюють?
Відповісти
сектанти челябінські чекають Путіна
Відповісти
Слава Богу за все!
Відповісти
Вірність канонічній? Цікаво на чиєму боці журналіст? Чи він пропустив події останнього місяця(можливо був в запої)?
Відповісти
Собаки драні
Відповісти
Насправді ці попи захищають не віру Христову, бо їхні дії нічого спільного зі справжньою вірою не мають. Вони захищають Нафанаїла, який реально позбудеться свого місця в разі масового переходу парафій цієї церкви до української, бо зрозуміло, що в області не може бути два митрополити. Зрештою, усе залежить не від цих продажних попів, а від простих прихожан, які мають поставити конкретне питання своєму батюшці: ти з ким?
Відповісти
Вони просто переживають і захищають свій бізнес і гроші. А все решта - це мішура. Вони давно не ті, ким себе видають і віри в них меньше всіх
Відповісти
великий час, великі події. зі звичайних попів зробив великих людей.
Відповісти
Фу, сатанинське зборише, це саме, що путіна в х8й поцілуати..
Відповісти
Рабів до раю не пускають....
Відповісти
Слава Богу! Бережіть нашу Церкву і віру. Хай Бог помагає!
Відповісти
вашу, це яку?
Відповісти
геть московскіх попів...
Відповісти
Слава Богу! Бережіть нашу Церкву і Віру! Хай Бог помагає!
Відповісти
Слава Богу!Бережіть нашу Церкву і Віру! Хай Бог помагає!
Відповісти
Це не священики, а банда сепаратистів в центрі Волині засіла в бетонному бункері КГБ. Йолопи на що ви надієтеся ви втратите останній шанс ваші полковники повтікають а вам тут жити проклятими народом
Відповісти
Чого ви боїтесь назви рпц,ви ж кажите що це сваятая русь, так вам дають шанс приєднатись до вашої матері церкви. Назвіться рпц в Україні, і йдіть до бісової матері з нашої землі!
Відповісти
Ви зі своєї землі тікаєте у Польщу та інші країни, а тут одні нацикі і пройдохи залишаються і хочуть не зрозуміло що з України зробити!
Відповісти
Ну ти значить або нацик або пройдоха
Відповісти
Підери продажні!!!
Відповісти
Всі чєрті вонючі,розпусникі,алканавти,зрадникі,я за них не хожу у церкву,щоб іїм курвам меньше меду було
Відповісти
Продажні церковники. Коли вже люди перестануть ходити в їхню КГБшну церкву і жертвувати гроші? Не можу повірити, що таке коїться в нас на Волині
Відповісти
І слава Богу!
Хочуть люди підлаштувати Бога під себе, а не жити по Закону Божому.
Телевізор в наш час для людей і Євангеліє, і Закон Божий, його і "читають" кожен день, нові комуністи
Відповісти
Побрити б їх.
Відповісти
До якої церкви йти вирішує громада. І батюшки можуть присягати хоч Путіну. Це нічого не змінить. Громада просто поміняє собі батюшку на тому й усе. А вони поїдуть шукати собі парафію чи в Чечню чи за Урал.
Відповісти
Панове "волинські священики УПЦ"! Кожна людина має право на власну думку, життєву позицію, моральні переконання. І коли ми говоримо про релігійних служителів, це передбачає слідування головним християнським цінностям. Зокрема, таким, як любов до ближнього. А хіба не є ближніми такі ж українці, християни, які ходять у зовні такі ж храми? Тільки мова молитви звучить рідна, українська. І замість того, щоб порадіти за братів і сестер своїх, які здобувають всесвітнє визнання, отримують рівноправну з іншими православними країнами церкву, ви знову йдете на протистояння. Що цього разу не так? Томос не такий, канонічність не та, митрополити не такі, паства неправильна? Чи, насправді, все значно простіше? Хто платить, той і замовляє музику? Чи ближчі до вас московські брати? Так-так, саме ті, які ховали російську зброю в церквах під час анексії Криму, підтримували бойовиків на Донбасі, заперечували все українське - мову, державу, релігію. Так може задайте собі питання: "А хто я в цьому світі? Якщо українець, то давайте об'єднаємося в єдину соборну автокефальну українську церкву, будемо разом піднімати духовність нашого народу, вирішувати актуальні саме для Українського православ'я питання. І без будь-якої залежності від Москви! А якщо ні, то чи українець я? То, можливо, перебороти у собі рабську психологію поклоніння перед "старшим братом"? І, до речі, ще хто старший брат? І чи брат взагалі? Всечесні отці! Не забувайте, що ви відповідальні за мільйони вірян, переважна більшість з яких хоче піднятися з колін і з високо піднятою головою прагне розбудовувати власну країну, націю і церкву. Гордитися тим, що вони є Українцями! Допоможіть їм у цьому!
Відповісти
"Більшість кліриків, ченців та черниць, котрі брали участь у єпархіальних зборах, висловили підтримку Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію", - це цитата з офіцйного сайту єпархії. Не всі одноголосно, а більшість.
http://volyn.church.ua/2018/12/27/volinska-jeparxiya-ukrajinskoji-pravoslavnoji-cerkvi-pidtrimala-mitropolita-kijivskogo-i-vsijeji-ukrajini-onufriya/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні