--> Костел у Луцьку увійшов у сімку найвеличніших храмів України | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Костел у Луцьку увійшов у сімку найвеличніших храмів України

1
3
Костел у Луцьку увійшов у сімку найвеличніших храмів України
Костел у Луцьку визнали одним із найбільш вражаючих католицьких храмів України.

Рейтинг укладав журнал «ВСВІТІ».

Костел Петра і Павла є найбільшим католицьким храмом України. Будівництво розпочали у 1616 році. Поряд із храмом відразу ж заклали будівлю єзуїтського колегіуму.

Кошти на будівництво комплексу єзуїтів були виділені за сприяння єпископа Павела Волуцького. Єзуїтський комплекс будували в системі Окольного замку – усі споруди мали бути придатними для оборони, мати потужні стіни та бійниці. Вражаючі розміри храму повторює типова для католиків дзвіниця.

Також до рейтингу потрапили собор Святого Юра у Львові, Костел Єльжбети у Львові, Костел Святого Йосипа у Миколаєві, Миколаївський костел у Києві, костел Святого Станіслава у Чорткові, Воскресенський собор у Івано-Франківську.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Луцькі хохли подякуйте полякам.
І подумайте що ви тут збудували самі крім бараків совдепівських і 5 лавочок в парку. Згадаєте пишіть і гордіться пустодзвони. Один дерибан свинячий.....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні