--> Випав рибний дощ: метеоролог пояснив природу дивного явища | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Випав рибний дощ: метеоролог пояснив природу дивного явища

0
-1
Випав рибний дощ: метеоролог пояснив природу дивного явища
В Індії із неба падала риба: потужний вітер підняв її із водоймищ і порозкидав довкола. Люди не розгубилися, збирали несподівані дари голіруч.
В Україні також були такі явища, - говорить Експрес-онлайн Борис Лєсков, старший науковий спiвробiтник вiддiлу фiзики атмосфери Українського науково-дослiдного гiдрометеорологiчного iнституту.

- Для прикладу, у 2000 роцi в одному з сіл на Житомирщинi смерч висмоктав всю воду iз ставка. А на відстані близько десятка кілометрів починав падати не лише дощ, але риба разом із жабами. Бували також випадки, коли пiсля сильних бур у Сахарi в нас падали дощi з пiском.

Часто такі несподівані "послання з неба" відбуваються на тлі дощу, тоді про явище говорять: "рибний дощ", "жаб'ячий", "піщаний"...

Зазвичай причиною таких явищ є перепад тисків, йдеться про зіштовхування двох вихорів. А що більшою є різниця тисків, тим потужнішим буде вітряний потік".

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Погода в Луцьку на суботу, 22 грудня
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні