Суддю-безхатченка призначили у Волинський окружний адміністративний суд довічно

6
1
Суддю-безхатченка призначили у Волинський окружний адміністративний суд довічно
У середу, 19 грудня, Президент України підписав указ про призначення на посади суддів у низці судів. Зокрема, суддею Волинського окружного адміністративного суду перепризначили Віру Смокович.

За повідомленням громадського активіста Романа Масленка, Віра Смокович – сестра голови Касаційного адміністративного суду.

«До неї теж є багато питань, але її співбесіда проводилась у закритому режимі», – зазначив у «Фейсбуці» Роман Масленко.

Зокрема, в ефірі програми «Честь і НЕчесть» каналу «24» від 28 червня йшлося про те, що з 2012 року Віра Смокович фактично є безхатченком, адже не декларує будь-якого житла. Незважаючи на те, що закон зобов’язує суддів декларувати не лише житло, яке їм належить, а й те, у якому вони фактично проживають.

Тим часом мати судді, 86-річна жінка, яка все життя пропрацювала у колгоспі, володіє двома квартирами, двома будинками та має 16 земельних ділянок. Притім один із будинків мати судді набула у власність за дуже сумнівних обставин – придбала на торгах, де була єдиним учасником. До того будинок відібрали у сімейної пари в рахунок погашення заборгованості із кредиту.

Не зазначені у декларації Віри Смокович і статки її чоловіка – судді Віталія Ковтуненка, з яким вони спільно проживають.

Незважаючи на увагу журналістів до конкурсу на посаду судді та істотні неточності у декларації, Віра Смокович успішно пройшла кваліфікаційну комісію. Згідно з указом Президента, суддя призначена на посаду безстроково.

«Гарний подарунок Президента до дня Миколая – призначив довічно ряд «чудових» суддів», – прокоментував указ на своїй сторінці у «Фейсбуці» громадський активіст Роман Масленко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як же гарно в колгоспах заробляли,навіщо ж їх розігнали.
Відповісти
Не має в Україні суддів, а це так...
Відповісти
Сімейний тандем суддів Ковтуненко і Смокович, тепер без сумнівів матимуть житло.Своє житло!
Відповісти
І коли вона помре?
Відповісти
зате далі буде вірною служителькою шлюх народу
Відповісти
будемо чекати коли помре
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні