У Волиньраді протестують працівники одного з інтернатів області. ФОТО

2
3
У Волиньраді протестують працівники одного з інтернатів області. ФОТО
У Волинській обласній раді протестує колектив Іваничівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату.

Про це стало відомо у четвер, 20 грудня, перед пленарним засіданням чергової 22-ої сесії Волиньради.

Працівники інтернату прийшли протестувати проти реорганзації їх закладу. У порядку денному сесії- питання про об’єднання навчального закладу з Затурцівською школою-інтернатом.

У школі навчається 90 учнів не лише з Іваничівського, а й з Турійського, Ковельського, Бродівського, Володимир-Волинського районів.

"Колектив працівників школи-інтернату стурбований закриттям школи. Це невтішна для нас перспектива. У школі навчаються діти, батьки чиїх працюють в цій школі. У випадку закриття школи діти залишаться без матеріального забезпечення. 67 осіб залишиться без засобів для існування", – зазначила вчитель української мови Сніжана Горбачук.

Зі слів вчительки, більшість учнів – діти з ромських сімей.

"Якщо школа реорганізовується, то їх переведуть в Затурці, діти не будуть туди їздити, бо роми – незаможні люди. З огляду на те, що в нас так багато ромів, ми виконуємо державну програму – адаптацію ромського населення в соціум. Якщо наша школа зникне, то програма теж завершиться», – зауважує жінка.

Як зазначає пані Сніжана, батьки не в захваті від ідеї закриття школи, бо діти уже звикли до педагогів. Якщо дитина звикає до вчителів, то закрити школу означатиме майже те ж, що забрати її від мами з татом.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
яка різниця куди тим циганам їхати: чи в Затурці чи в Іваничі. І там в тому інтернаті більше викладачів, а ніж самих дітей. і всі знають, що то кормушка для Лазаренчихи. давно треба було реорганізувати . а то, знущаються там з тих дітей.
якщо всі так зараз мітингують, то напрошується запитання: мітингарі ці де працюють? у них що - вільне відвідування? чи вихідний день ? немає дітей в інтернаті? не треба уроки проводити? ПРИЦІКАВЕНЦІЯ.
Відповісти
ось вони протестують , а дітей хто там тим часом вчить??? свавілля якесь
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні