У Нововолинську підписують декларації з лікарями по другому колу

0
1
У Нововолинську підписують декларації з лікарями по другому колу
Розповіли, як у Нововолинську підписують декларації з сімейними лікарями.

Про це пише Радар.

Кажуть, що сімейним лікарям доводиться заново заповнювати і підписувати декларації з нововолинцями по другому колу.

Коли це все почалось, то в деклараціях зазначали код Нововолинської ЦМЛ, кошти на обслуговування пацієнтів мали надходити на рахунок лікарні.

Та згодом усе ж таки мусили зареєструвати Центр ПМСД як окрему юридичну особу – так вимагає міністерство. А зробити це змогли аж після вересневої сесії міськради.

Тепер лікарі, що набрали по 1800 чи по 2000 пацієнтів, у подвійному програші. І обіцяних 18-20 тисяч зарплатні не бачать, і декларації оформляють по новій.

Завідувачка ЦПМСД Ольга Попіки прокоментувала ситуацію.

Вона підтвердила цю інформацію, проте наголосила, що адміністрація центру в цій ситуації не винна. То все труднощі реформування. Так само переоформляють декларації і потерпають від малої зарплатні у більшості центрів первинної допомоги – принаймні на Волині.

Поталанило лише тим, де центри ПМСД одразу створювали як окремі юридичні особи. Приміром, у Ковелі, Камені-Каширському.

Уже 37 тисяч місцевих жителів підписали декларацію з лікарями. А переоформити вдалось 10 тисяч.

"Мусимо встигнути до 1 січня переоформити всіх. У нас зараз люди працюють над цим навіть понаднормово, залучили всіх, кого лиш могли", – втомлено відповіла завідувачка.

Чимало пацієнтів переукладають угоди зі своїми лікарями, коли приходять на прийом. Ми навіть ноутбуки лікарям надали для переоформлення.

"На пацієнтах ця процедура не позначиться, а от наших сумлінних медиків шкода – стільки втратили у зарплатні", - каже завідувачка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні