На Волині дітей безкоштовно навчатимуть гончарству. ФОТО

0
0
На Волині дітей безкоштовно навчатимуть гончарству. ФОТО
Школа гончарства «Осередок», що в селі Липини Луцького району, відтепер приймає учнів у двох дитячих гуртках: для дітей 6 – 10 років та 10 – 17, та в один дорослий.

Про це стало відомо під час відкриття майстерні, яке відбулося в суботу, 15 грудня, за участі голови обласної державної адміністрації, повідомляють на сторінці Олександра Савченка у "Фейсбуці".

Для облаштування школи було витрачено близько 270 тисяч гривень з місцевого бюджету.

Керівник школи – Віктор Дудко, відомий на Волині гончар з багаторічним стажем. За його словами, ліпитимуть дітки з якісної волинської глини, поклади якої є на Старовижівщині.

"Бажаючих є дуже багато, дітки будуть приходити, пробувати: кому сподобається – будуть залишатися. Бо не для всіх підходить таке заняття, хоча воно дуже корисне – розвиває моторику пальців. Тут треба терпіння, посидючість, натхнення, а головне – добре серце. Гончарством не можна займатися без молитви. От я - в свята та неділю до глини не підходжу", - розповів гончар Віктор Дудко.

За словами Віктора, мрія про майстерню для діток зародилася вже давно. Однак, бракувало фінансів. На допомогу прийшов сільський голова Липин Богдан Гусак та місцеві депутати. Вони знайшли приміщення, облаштували його, закупили обладнання та будуть платити зарплатню майстру, а дітки зможуть вчитися безкоштовно.

Одночасно в школі можуть займатися близько десяти учнів, а заняття триватиме близько двох годин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні