--> За тиждень до виборів у громадах: на Волині сформовані дільничні комісії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

За тиждень до виборів у громадах: на Волині сформовані дільничні комісії

0
2
За тиждень до виборів у громадах: на Волині сформовані дільничні комісії
У Волинській області у всіх дев’яти громадах, де 23 грудня відбудуться перші вибори, у визначені строки сформували дільничні виборчі комісії.

Про це повідомляє мережа "Опора".

Більшість представників керівного складу (42 %) і членів ДВК (52,4 %) включили за поданнями кандидатів у депутати та кандидатів на посади голів ОТГ. Такими виявились результати аналізу представників “Опори” представництва новостворених дільничних виборчих комісій.

Загалом на Волині у дев’яти громадах утворили 82 ДВК. Найбільша їх кількість у Ківерцівській міській (15) та Старовижівській селищній (14) громадах, найменша – у Привітненькій сільській громаді (7). До складу ДВК усіх громад загалом увійшло 997 осіб, із них – 241 особа керівного складу ДВК (голова, заступник голови та секретар), а також 756 інших членів ДВК.

Серед керівного складу 101 особа (42 %) була включена за поданням кандидатів у депутати чи кандидатів на посади голів ОТГ, ще 40 осіб (16,6 %) – за поданням Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина», а 34 особи (14,1 %) – за поданням «Блоку Петра Порошенка «Солідарність».

23 особи (9,5 %) увійшли до керівного складу дільничних виборчих комісій за поданням Радикальної партії Олега Ляшка, 19 (7,9 %) – за поданням «Народного фронту», по 4 особи (1,7 %) – за поданнями «Українського об’єднання патріотів – УКРОП» та «Опозиційного блоку», 3 особи (1,2 %) – за поданнями голови районної виборчої комісії.

Разом з тим, по 2 посади (0,8 %) у керівному складі ДВК отримали особи, яких висували партії «Об’єднання «Самопоміч», Аграрна партія України, «Громадянська позиція», «Соціалісти», «Громадський рух «Народний контроль», Народний Рух України, а 1 посаду (0,5 %) у керівному складі отримав представник Всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Серед інших членів ДВК переважну більшість, а саме 396 осіб (52,4 %) включали до складу за поданням кандидатів у депутати чи кандидатів на посади голів громад.

Щодо представників від політичних партій, то найбільше включили до складу ДВК за поданням «БПП «Солідарність» - 65 осіб (8,6 %)

По 54 особи (7,1 %) включили за поданням партій «Народний фронт» та ВО «Батьківщина», ще 46 осіб (6,1 %) – від Радикальної партії Олега Ляшка.

37 осіб (4,9 %) увійшло до складу ДВК за поданням голови районної виборчої комісії, а 25 осіб (3,3 %) – за поданням «Опозиційного блоку».

Меншу кількість представників у ДВК на Волині матимуть такі партії. 15 членів (2 %) - за поданням «Об’єднання «Самопоміч», 12 осіб (1,6 %) – Народного Руху України, 11 осіб (1,5 %) – «УКРОПу», 10 осіб (1,3 %) – «Громадянської позиції», по 9 осіб (1,2 %) – ВО «Свобода» та партії «Соціалісти», 8 осіб (1,1 %) членів ДВК увійшли до їх складу за поданням «Громадського руху «Народний контроль».

Менше від усіх матиме своїх представників у комісіях Аграрна партія України - 5 осіб (0,6 %).

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні