--> Апеляційний суд залишив лучанину 6 років тюрми за сепаратистські дописи в мережі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Апеляційний суд залишив лучанину 6 років тюрми за сепаратистські дописи в мережі

0
-4
Апеляційний суд залишив лучанину 6 років тюрми за сепаратистські дописи в мережі
Покарали 22-річного лучанина, який розповсюджував сепаратистські дописи в соціальних мережах.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області.

Як відомо, молодика засуджено до реальної міри покарання за розповсюдження матеріалів з публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, заклики до насильницької зміни і повалення конституційного ладу та захоплення державної влади, знищення майна, захоплення будівель, що загрожують громадському порядку, а також заклики до розв’язування воєнного конфлікту.

Усі ці матеріали молодий чоловік у 2014 році розміщував на своїй сторінці у соціальній мережі "Вконтакте". Серед них – відомості про проведення тренінгів для бойовиків, інформація про набір у "Народне ополчення Донбасу і Новоросії" з контактними даними "мобілізаційного управління Міністерстваоборони ДНР", відеозвернення із сепаратистськими закликами.

Зазначується, що суди розглядали матеріали провадження за відсутності обвинуваченого, який був обізнаний про розпочате кримінальне провадження, проте переховувався від органів слідства і суду задля ухилення від кримінальної відповідальності.

Визнавши молодика винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч. 2,3 ст. 109, ч.ч. 1,2 ст. 110, ч.1 ст. 295 та ч.1 ст. 436 КК України, Луцький міськрайонний суд призначив йому покарання у виді 6 років позбавлення волі.

Дослухавшись до доводів прокурорів, Апеляційний суд Волинської області залишив без задоволення апеляційну скаргу захисника засудженого та без змін - вирок суду першої інстанції.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Лучанин розповсюджував сепаратистські дописи в мережі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні