--> На Волині «п’яний в драбадан» священик скоїв ДТП і відмовився від алкотесту | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині «п’яний в драбадан» священик скоїв ДТП і відмовився від алкотесту

9
6
На Волині «п’яний в драбадан» священик скоїв ДТП і відмовився від алкотесту
У Володимирі-Волинському клірик храму Різдва Христового УПЦ КП Юрій Пилипець скоїв ДТП та відмовся проходити алкотест.

Про це на своїй сторінці Фейсбуці написав громадський активіст Тарас Сватко.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася в четвер, 13 грудня, на перехресті вулиць Ковельської і Княгині Ольги у Володимирі-Волинському.

«На дорозі лежать обломки автомобілів. Приторможую, дивлюсь чи немає людських рештків, чи всі цілі… Виходжу з магазину і бачу, що конфлікт не вирішується. Бачу, нормально так пошкоджений автомобіль «Шкода» і автомобіль «Мерседес» без переднього бампера», – йдеться в дописі.

Очевидці ДТП розповіли Тарасу Сватку, що «Шкода» їхала по вулиці Ковельській. Зі сторони вулиці Княгині Ольги перед ним «Мерседес» почав робити розворот. Задля уникнення ДТП, водій першого авто вивернув кермо вправо, але «Мерседес» його догнав.

«Збоку стоять два водії. Водій «Шкоди» – військовий молодий хлопчина (років 30-ти). Водій «Мерседеса» – високий (тяжик) старший чоловік. Підходжу – відразу чую різкий запах алкоголю», – пише він.

Тарас Сватко продовжує, що військовий запропонував водію «Мерседеса», аби той відшкодував завдані збитки на місці, без виклику поліції, але той в свою чергу сказав, що гроші дасть завтра/післязавтра.

«Запитую у водія «Мерседеса», чи може хтось з рідних привезти гроші. Він на всі питання говорить протяжне «нуу». Дивлюсь, а він і сказати нічого не може, і хитається на ногах. Підходжу до нього ближче і чую, що той запах алкоголю йде саме від нього. По-народному кажучи, «п'яний в драбадан», – додає Сватко.

З його слів, до місця ДТП підійшли знайомі п’яного водія, і намагалися вирішити питання на його користь, тому поліцію ніхто не викликав.

«Пояснюю, що так вже не вийде, бо один із учасників ДТП є потенційним вбивцею раз сів за кермо п'яним… Набираю 102. Перехожі повз люди повідомляють, що водій Мерседеса це є отець Юрій з собору Різдва Христового», – пише він.

Додає, що протягом 25-ти хвилин викликав поліцію тричі, однак приїхала вона через півгодини, коли отець Юрій почав тверезіти та комусь телефонувати.

«Проходить ще десь 5 хвилин і з'являється поліція. Правда, екіпаж виявився необладнаний рулеткою. Рулетку надав потерпілий. Зробили заміри. Поїхали освідувати учасників ДТП. Лікарня. Крім нас ще були присутні люди на приймальному відділенні. Перезміна лікарів. Заступив лікар Хиляк і хамовита медсестра, яка репетувала про те, що я не маю права її знімати, не показувала показники драгера і навмисно мене вдарила дверима», – пише Тарас Сватко.

Він додає, що спершу освідували військового, який був за кермом «Шкоди», – драгер показав нулі.

«Далі, з інтервалом десь в 30 хвилин запропонували «продутись» святому отцю. Він відмовився. Далі лікар почав склади акт огляду. Батюшка вже почав трішки говорити, і став вимагати незалежну експертизу крові. Лікар сказав, що такого немає. Він закінчив заповняти акт і відпустив батюшку. Я поцікавився, яке заключення написав лікар, і чи перебуває особа в стані сп'яніння. Лікар відмовився давати коментарі і почав бігати туди-сюди по лікарні», – йдеться в дописі.

За словами Тараса Сватка, в заключенні не описано ознак сп'яніння особи (запах алкоголю з ротової порожнини, нестійка ходьба, в'яла мова та ін.), а лише зазначено, що від огляду відмовився. Автор допису разом із водієм «Шкоди» вимагали у лікаря пояснень, однак результатів це не дало.

«Вирішив я зателефонувати на гарячу лінію МОЗ, але гаряча лінія працює лише до 18.00 (на дворі було близько 21.30). Військові сказали, що цього так не залишать і будуть звертатись до головного лікаря. Ще якийсь місцевий охоронець почав нас виганяти з приміщення лікарні, але він швидко зрозумів, що вчиняє неправильно», – додає Тарас Сватко.

За цим фактом поліція склала на водія автомобіля «Мерседес» протокол за ст. 130 КУпАП на святого отця.

У коментарі інтернет-виданню «Волинь24» керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ КП єпископ Матфей підтвердив, що на фото, які розмістив Тарас Сватко, саме Юрій Пилипець. А про ДТП за його участю, єпископ Матфей дізнався з допису громадського активіста у Фейсбуці.

На сайті Волинської православної богословської академії УПЦ КП зазначено, що протоієрей Юрій Пилипець викладає з 1996 року. Він – доктор філософії, кандидат богословських та педагогічних наук.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
завтрева томос, чувак вже заливає очі)
традиційно не пишемо конфесію?)
Відповісти
- було і є!
Відповісти
Той попик почав замочувати завтрашній собор
Відповісти
Ліквідувати,як непотріб.
Відповісти
Ясно якої конфесії. Був би московської, то 20 раз великими літерами написали. А так тихо, значить КП. Видно за томаса спереживався.
Відповісти
П'яний священник за кермом..Хмммм...То що вже про простолюдина казати((((
Відповісти
іронія, що вкоченого борова святим отцем звуть.
Відповісти
А як вам поведінка "білих халатів"? чому без прізвищ?
Відповісти
Він невинний це його путін напоїв
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні