--> На Волині у 18-річного хлопця стався інсульт | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині у 18-річного хлопця стався інсульт

0
5
На Волині у 18-річного хлопця стався інсульт
Хлопцю з Волині потрібна допомога на лікування вродженої вади серця.

Хвороба, яка звалилася на нововолинця Арсенія Кондрацького, стала несподіваним ударом для всієї родини. 18-річний хлопець переніс ішемічний інсульт, а після проведених обстежень у нього виявили вроджену ваду серця, – пише «Буг».

На даний момент Арсеній перебуває в Національному інституті серцево-судинної хірургії та чекає на проведення ендоваскулярної операції – закриття міжпередсердної перегородки 3-го овального вікна. Сам імплант, який мають встановити – оклюдер, коштує 114 тисяч гривень. Окрім того, родина витратила кошти на попереднє лікування та обстеження, потрібні будуть гроші на післяопераційний період.

Арсенію в листопаді виповнилося 19, його життя тільки починається. Навчається на 3-му курсі Національного медичного університету імені О. О. Богомольця. У школі вчився відмінно і зараз багато часу приділяє науці.

Мама хлопця Людмила розповіла як у її 18-річного сина стався інсульт та про те, як вдалося виявити його причину.

«25-го липня 2018 року сину стало погано, піднялася температура, не міг говорити. Я почала викликати «швидку», та оператор сказала просто дати солодкого чаю, розмову закінчили . Далі Арсеній відкрив мені відео з ознаками інсульту, адже він навчається на медика. Я одразу знову набрала «103», «швидка» приїхала, кардіограма
«зашкалювала». На місці вирішували куди класти – в кардіологію чи неврологію», – згадує Людмила.

Арсеній три тижні лікувався в неврологічному відділенні Нововолинської центральної міської лікарні. На КТ головного мозку було виявлено ознаки ішемічного інсульту в правій півкулі мозочку та дві ретенційні кісти.

Після виписки з лікарні дали загальні рекомендації, сказали, що вчитися можна. Та те, що у 18-річного сина стався інсульт не давало спокою матері.

Людмила розповідає, що почали проходити усі можливі обстеження у столичних лікарнях, робити МРТ різних органів. А пройти УЗД серця підказав декан університету, в якому навчається Арсеній. При обстеженні виявили вроджену ваду серця – дефект міжпередсердної перегородки.

«Для мене це було великою несподіванкою, – говорить Людмила, – в пологовому сину робили безліч аналізів, бо у нас різні резуси крові. Та й на протязі життя жодних натяків на вроджену ваду серця. Якби ж ми знали раніше – зробили б відразу операцію».

Мама Арсенія працює педагогом в одній з нововолинських шкіл, сім’я не є заможною. Частину необхідних коштів позичили. За допомогою звернулися до благодійних фондів.

Допомогу на проведення операції та лікування можна перерахувати на картку Приватбанку 5168 7573 293 14779 (Кондрацький Арсеній Васильович).


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні