--> На Волині подорожчали продукти харчування майже на 5% | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині подорожчали продукти харчування майже на 5%

0
-1
На Волині подорожчали продукти харчування майже на 5%
На Волині ціни ростуть майже удвічі повільніше, ніж минулого року.

Про це пише газета "Волинь".

Індекс споживчих цін (індекс інфляції) в області у січні–жовтні становив 107,7%, в Україні – 107,4% (у відповідному періоді минулого року – 112,1% та 111,5% відповідно).

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились загалом на 4,9%. Подорожчали хліб, пшеничне борошно, макаронні вироби, м'ясо птиці, риба та продукти з риби, свинина, масло, сметана, яловичина і телятина на 22,7–2,6%. В той же час знизилиcь ціни на гречані крупи, фрукти, цукор та овочі на 20,3–4,6%, повідомили в обласному статуправлінні.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищились загалом на 4,9%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива зросли на 4,3%, що пов’язано з підвищенням тарифів на утримання будинків та прибудинкових територій – на 28,6%, каналізацію – на 15,0%, водопостачання – на 12,8%, гарячу воду – на 10,2%, опалення – на 6,7%.

Зростання цін в сфері охорони здоров’я на 8,9% відбулося внаслідок подорожчання послуг лікарень на 28,5%, амбулаторних послуг – на 9,9%, фармацевтичної продукції, медичних товарів та обладнання – на 6,2%.

Підвищення цін на транспорт у цілому на 13,2% зумовлено подорожчанням палива та мастил на 18,6% та транспортних послуг на 17,6%.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні