На Волині допомагатимуть громадам отримувати кваліфіковані кадри

0
3
На Волині допомагатимуть громадам отримувати кваліфіковані кадри
Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк презентував новий проект «Успішна громада».

Обговорення проекту відбулося 5 грудня на базі Боратинської об’єднаної територіальної громади. На дійстві були присутні голова Боратинської об’єднаної територіальної громади Сергій Яручик і представник Волинського центру розвитку місцевого самоврядування – радник із питань муніципальних послуг Петро Лавринюк.

«Волинський обласний центр зайнятості напрацював механізми, які допоможуть об’єднаним територіальним громадам досягнути успіху. Реформа децентралізації, яка в Україні активно реалізовується вже третій рік, набирає все більше обертів, а Волинь сьогодні – одна з областей, які показують досить хороші результати. Розвиток цих громад багато в чому залежить від їх повноцінного кадрового забезпечення. Волинський обласний центр зайнятості як сучасна сервісна служба не може пройти повз подібних проблем. Тож разом із громадами ми будемо робити свої перші спільні кроки в цьому проекті», – зазначив Роман Романюк.

На 1 листопада цього року на обліку у Волинському обласному центрі зайнятості перебувала 1700 мешканців ОТГ.

Фахівці Волинського обласного центру зайнятості при реалізації проекту «Успішна громада» обіцяють надати увесь спектр послуг, які допоможуть громаді отримати кваліфіковані кадри без витрат на їх підготовку. Професійне самовизначення незайнятого населення та проведення відповідного навчання відбуватимуться за кошти Волинського обласного центру зайнятості.

У рамках проекту фахівці служби зайнятості організовуватимуть круглі столи та робочі зустрічі, братимуть участь у розробці стратегії розвитку ОТГ, проводитимуть ярмарки вакансій, тренінги, семінари, профконсультації. Окрім того, здійснюватимуть професійну орієнтацію учнівської молоді на здобуття актуальних на ринку праці професій та спеціальностей, актуальних для конкретної громади.

На порталі Волинського обласного центру зайнятості створений електронний кабінет для кожної ОТГ області. Тут буде відкрита інформація про історію направлень центром зайнятості працівників, зокрема на тимчасові роботи; виконання договорів на громадські роботи, договорів на працевлаштування після навчання; тематику семінарів для роботодавців. Із його допомогою можна буде здійснити добір працівників шляхом перегляду резюме, проведення онлайн-співбесід із претендентами.

Проект «Успішна громада» реалізовуватимуть від грудня цього року до листопада 2019-го.

«Я точно знаю, що потреба в продовженні реалізації цього проекту буде. Я дуже хочу, аби в процесі впровадження ми додавали щось нове, корисне, актуальне для кожної об’єднаної громади. Спільними зусиллями, підставивши своє плече, ми хочемо допомогти із вирішенням актуальних проблем», – резюмував Роман Романюк.

За словами голови Боратинської ОТГ Сергія Яручика, чи не кожна громада сьогодні відчуває кадровий голод. Тож такий проект – реальна можливість отримати кваліфікованих фахівців та зробити ще один крок у розвитку громади.

Радник із питань муніципальних послуг Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Петро Лавринюк зазначив, що проект «Успішна громада» – це дуже хороший сервісний підхід, який дійсно посприяє громадам у досягненні успіху.
Радник із питань муніципальних послуг Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Петро Лавринюк та голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик
Радник із питань муніципальних послуг Волинського центру розвитку місцевого самоврядування Петро Лавринюк та голова Боратинської ОТГ Сергій Яручик
Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк
Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні