Науковці довели, що мозкова активність краща в тих 50-річних, які регулярно мають секс

0
4
Науковці довели, що мозкова активність краща в тих 50-річних, які регулярно мають секс
Чомусь заведено думати, що секс - справа молодих, але лікарі кажуть, що після 50 років він не те що потрібен, а просто необхідний.

«Рівень статевих гормонів з віком знижується, і статеві стосунки втрачають колишню яскравість. Утім вони потрібні, — каже в коментарі газеті Експрес Роман Копець, лiкар-андролог, спеціаліст з репродуктивного здоров'я населення. — Через незадоволеність сексуального збудження і в чоловіка, і в жінки розвиваються застiйні явища. Зокрема, в органах малого тазу, що з часом призводить до розвитку важких ускладнень — запалення простати в чоловіків, яєчників — у жінок, а також розладів у психоемоційній сфері. Жінки й чоловіки стають дратівливими, невпевненими в собі.

Науковці з Оксфорда довели, що показники мозкової активності вищі в тих осіб після 50 років, які мають регулярний секс, — порівняно з тими, хто кохається не частіше ніж раз на місяць. Найгірший результат був у тих, хто відмовився від сексу взагалі. Отже, секс сприяє не лише продукуванню так званих гормонів задоволення й зниженню гормонів стресу, але й активізації роботи мозку, що важливо, адже з віком цей показник знижується».

До того ж, наголосив лікар, під час такого заняття поліпшується кровообіг, органи насичуються киснем, судини зазнають ефекту тренування (навіть при наявності хвороб серця це — корисне навантаження, якщо, звісно, воно не надмірне), захисні сили організму збільшуються. Тому, для даної вікової категорії, секс - чи не найприємніший спосіб продовжити молодість і вберегти стосунки.

Читайте також: Обережно, секс: лучанки показали гарячий танець 18+

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні