Журналісти показали маєток настоятеля Києво-Печерської лаври за 34 мільйони. ФОТО

7
-8
Журналісти показали маєток настоятеля Києво-Печерської лаври за 34 мільйони. ФОТО
Показали маєток настоятеля Києво-Печерської лаври, митрополита Української православної церкви Московського патріархату Павла (Лебедя), який виставив його на продаж у 2016 році більш ніж за мільйон доларів.

Фото на своїй сторінці у «Фейсбуці» опублікував журналіст телевізійної програми розслідувань та аналітики «Схеми: корупція в деталях» Михайло Ткач.

«Настоятель Києво-Печерської лаври владика Павло, схоже, продає той самий маєток під Києвом. Точної адреси в оголошенні немає, але на фото будинок один в один з тим, який я вперше знайшов і зняв у далекому 2012-му», – пише журналіст.

В описі йдеться про те, що будинок повністю вмебльований італійськими та англійськими меблями. Люстри привезені з Чехії, побутова техніка фірми «Smeg».

«Розкішний дизайнерський ремонт у класичному стилі з використанням дорогих матеріалів. Дім дуже теплий і затишний. Мармурові підлоги з підігрівом (Італія), паркет (Німеччина). Ділянка з гарним ландшафтним дизайном, багато екзотичних дерев. Гостьовий будинок – 170 м, будинок охорони – 18 м», – йдеться на сайті продажу.

Отож, свій маєток, загальною площею 580 квадратних метрів владика Павло пропонував за 34 190 000 гривень, або ж 1 300 000 доларів.

У п'ятницю, 30 листопада 2018 року, інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП повідомив, що на територію підсобного господарства Києво-Печерської лаври у селі Вороньки Бориспільського району Київської області прибули три автобуси з представниками СБУ з метою проведення обшуку.

У лаврі наголошують, що цей комплекс підсобного господарства зареєстрований на Свято-Успенську Києво-Печерську лавру.

Тим часом правоохоронці підозрюють, що митрополит Павло незаконно видає свій маєток за підсобне господаство лаври.

Обшуки в помісті підтвердида «Українській правді» прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

«Прямо зараз СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Київської області… проводить санкціоновані слідчі дії у предстоятеля Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополита Павла (Лебедя)», – сказав на брифінгу 30 листопада начальник апарату голови СБУ Ігор Гуськов.

За його словами, слідчі дії проводять у межах кримінального провадження за частиною 2 статті 161 ККУ (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, розпалювання міжконфесійної ворожнечі).

Гуськов додав, що про результати обшуку повідомлять додатково.



Довідково. Митрополит Павло (також Павел, в миру – Петро Дмитрович Лебідь) – архієрей Української православної церкви (Московського патріархату), митрополит Вишгородський і Чорнобильський, намісник Успенської Києво-Печерської лаври.

Його життя тісно пов'язане з Волинню. У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі. Після закінчення Московської духовної семінарії у 1988 році архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом висвячений на священика в Троїцькому кафедральному соборі Луцька.

У тому ж році направлений настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району Волинської області. Як настоятель відзначився тим, що зруйнував унікальний бароковий іконостас XVIII століття, який був у храмі, а також фамільні герби роду Киселів.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом пострижений в чернецтво з ім'ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року архієпископом Волинським і Луцьким Варфоломієм зведений у сан архімандрита.

З 1994 року – намісник Успенської Києво-Печерської лаври. З 2009 року – член Міжсоборної присутності Російської православної церкви.

Антиукраїнський пропагандист, противник незалежності українського православ'я від РПЦ. З 2008 року був депутатом Київської міської ради від Партії регіонів.

Cкандально відомий через свою любов до дорогих автомобілів та небажання дотримуватися правил дорожнього руху, через що митрополита прозвали в народі «Паша-Мерседес».




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Навіщо ці публікації робити, ніби Яника з Пшонкою знайшли! Не соромно? Нехай владці свої статки покажуть, що накрали з державного бюджету! Священники хоч не з бюджету це мають. У що ви перетворюєтесь з такими поглядами?!
Відповісти
Вже в Москву збирається!
Відповісти
Вам показали кому ви пожертви даєте і що в замін маєте. Щоб задумались, кому краще милостиню давати попові чи жебракові хліба або одягу купити.
Відповісти
який це маєток, це хлів.... він сам сказав.
Відповісти
пгмнуті на всю бошку закидують мінусами, гляньте скільки ви "насипали" цьому скнарі, прозрійте!
Відповісти
Писаки, ви не боїтеся Бога?
Відповісти
Мда,про духовне дбає !!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні