У Луцьку розповіли, як знайти роботу особливим людям. ФОТО

0
-1
У Луцьку розповіли, як знайти роботу особливим людям. ФОТО
У Волинському обласному центрі зайнятості у п’ятницю, 30 листопада, провели прес-конференцію щодо організації працевлаштування вразливих категорій безробітних та осіб з інвалідністю.

Прозвітував директор центру зайнятості Роман Романюк до Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначають 3 грудня.

За статистикою центру, на 2018 рік 1268 осіб з інвалідністю були безробітними. Наразі, центр допоміг підшукати гідну роботу майже 400 особам.

«Не дивлячись нас свої фізичні обмеження, 7 осіб розпочали підприємницьку діяльність. Ми охоче надаємо їм таку можливість та фінансування», - додав директор центру зайнятості.

Зокрема, до центру звернулися 27 учасники АТО з інвалідністю, з яких працевлаштували 10 осіб.

«Що приємно, учасники АТО мають бажання працювати, мають наполегливість, долаючи фізичні чи внутрішні труднощі, вони все одно йдуть і працюють, а роботодавці відкрито запрошують їх до себе», - наголосив директор.

Рожищанин Микола Свистак за фахом фельдшер ветеринарної медицини. Після бойових дій на сході отримав інвалідність. За направленням служби зайнятості здобув нову професію електрозварювальника. Після навчання успішно пройшов співбесіду та отримав роботу.

Роман Романюк підкреслив, що соціально свідомих роботодавців, які приймають людей з інвалідність щороку збільшується.

«Є соціально відповідальні роботодавці, які, незважаючи на норми і квоти, свідомо хочуть допомогти особливим людям відчувати себе частиною колективу та потрібними в суспільстві. На жаль, в процесі спілкування ми виявляємо й тих, хто прямо заявляє, що таким особам треба додаткову увагу приділити або робоче місце обладнати. Але з приємністю відмічу, що кількість таких роботодавців є невелика» - зауважив Роман Романюк.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні