Савченко прокоментував введення воєнного стану

0
3
Савченко прокоментував введення воєнного стану
Під час проведення засідання Ради Регіонального Розвитку Волинської області голова Волинської ОДА Олександр Савченко прокоментував ситуацію, яка склалася в області у зв’язку із введенням в Україні воєнного стану.

Про це повідомляє «Волинська правда».

Олександр Савченко нагадав присутнім, що режим військового стану введено лише у 10 областях України, що межують із Росією та Придністров’ям.

«Усі ми вже знаємо, всі дізнавалися і по телебаченні, і з інших ЗМІ про умови військового стану. Але є Указ Президента, і були слова Президента з цього приводу, тобто усі ці умови не будуть на разі застосовуватись.

Був напад на наші кораблі, була вчинена агресія, і тому виникла така потреба у введенні воєнного стану. Нашої області це безпосередньо не стосується, хоча, звісно, якщо, боронь Боже, щось станеться гірше, усі підемо боронити Україну… А так, – живімо як і жили, і працюємо, як і працювали», – зауважив Олександр Савченко.

Він також висловив кілька ремарок стосовно суспільного резонансу навколо питання воєнного стану.

«Зараз усі, так звані «диванні генерали», які казали, мовляв: «чому не стріляли у Криму?!, чому не стріляли у Донецьку, як усе починалося?!», тощо мовчать. Чомусь ніхто з них не радіє з приводу того, що на 5-му вже році війни у нас ввели воєнний стан. А чому не стріляли тоді, я вам скажу, як генерал-майор – не було чим і не було кому навіть. Тоді взагалі керував державою виконувач обов’язків Президента. А зараз у нас є боєздатна армія. І цей режим воєнного стану якраз дозволяє військовим, в разі необхідності, застосовувати зброю. Тепер вони можуть стріляти», – сказав Олександр Савченко.

В контексті теми воєнного стану Олександр Савченко торкнувся і проблем, які склалися у Волинській області.

«Я ніколи не скажу поліції – застосовуйте силу. Я свідомо не дав наказ застосовувати силу по відношенні до «євробляхарів», які із порушенням закону перекрили трасу. Вони хочуть і далі переїжджати через кордон на тих автівках і не розмитнювати їх. Коли Верховна Рада ухвалювала новий відповідний закон, вони не долучилися до цього процесу – вони перекривали дороги. Але сили щодо них ми не застосували», – наголосив Олександр Савченко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні