Незабаром у Луцьку – «Зимова казка»

0
1
Незабаром у Луцьку – «Зимова  казка»
Дитячий вокально-телевізійний проект «Зимова казка» знову відбудеться у Луцьку.

Вчора вже завершилася реєстрація учасників. Автор ідеї та директор проекту Тетяна Ціхоцька розповіла, що вокальний дебют чекатиме близько 30-ти учасників.

Організаторка також привідкрила завісу і розповіла, що ж потрібно для того, аби перемогти.

«Мало мати пісеньку на зимову тематику. Це не мусять бути колядки чи щедрівки. Основною умовою конкурсу є вибір репертуару з дотриманням авторських прав, тобто не допускається плагіат», – каже Ціхоцька.

Але якщо ви чи ваша дитинка обрали такі традиційні музичні твори, як колядки чи щедрівки, то мусите здивувати оригінальним аранжуванням.

Є ще дві не менш важливі умови, які ставлять молодим виконавцям.

«Важлива вимога до репертуару − пісні не повинні бути «дорослими». Тобто музичний твір, який пропонують на конкурс, має відповідати віковій категорії виконавця. І ніякого там Меладзе чи Ані Лорак. По-перше, потрібно домовлятися з автором, а в цьому випадку це нереально, а по-друге, «Верни мою любов» у виконанні семирічної дитини, погодьтеся, буде звучати дивно.

Твори мають бути виключно українською мовою», – каже Тетяна Ціхоцька.

Співачка щиро вболіває за народність і переконана в тому, що українці повинні співати українською.

Також буде оцінюватися, власне, виконавча майстерність, сценічна культура, артистичність. Важливо підібрати відповідний образ на сцену. Тому конкурсанти мають підготувати класні костюми.

«Зимова казка» відбудеться у Луцьку вже вдруге. Минулоріч у вокальному поєдинку взяло участь 10 колективів та 27 сольних виконавців.Усі вони намагалися підготувати оригінальні пісні і вразити суддів, адже одним із призів конкурсу є трансляція в ефірі «12 каналу».

У складі журі: соліст квартету «Акорд» Олег Гонтар, заслужена артистка України Світлана Органіста, старший викладач методики музичного виховання Роксолана Толочко-Манукян, письменниця Ольга Ляснюк та ведуча «12» Наталка Войтович.

1 грудня відбудеться відбірковий тур фіналістів для телевізійного святкового ефіру на «12 каналі», що триватиме з 19 грудня по 19 січня.

На переможців чекають також солодкі частування і приємні сюрпризи від організаторів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні