Волинські «євробляхарі» не поспішають за пільгами

1
4
Волинські «євробляхарі» не поспішають за пільгами
Волиняни поки не поспішають реєструвати автівки на єврономерах за пільговим тарифом.

Про це у коментарі інтернет-виданню «Волинь24» повідомила прес-секретар Волинської митниці ДФС Валентина Черниш.

Нагадаємо, 25 листопада вступив в дію закон, який визначає новий розмір акцизного податку на розмитнення «євроблях», а також – впродовж 90 днів надає пільгу в 50%.

«Таких заяв ще взагалі не поступало. Але у тих, хто уже на митній території користується автомобілем на європейській реєстрації, ще є час, аби доїхати до митників. Після того вони ще змушені реєструватися в МВС, відповідно, це вимагає певних порядків, які повинні бути розроблені. Тому на митницю ще таких заяв не поступало, ми їх не фіксували», – прокоментувала речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

Наразі в уряді ще триває обговорення алгоритму дій, за яким будуть проводити реєстрацію «євроблях» у спрощеному режимі. Регіональні сервісні центри поки чекають рекомендації з Києва, але уже запевняють: при потребі будуть працювати цілодобово.

«Загальна кількість працівників – 60 чоловік, які будуть працювати в територіальних сервісних центрах щодо реєстрації і перереєстрації транспортних засобів. Ми розуміємо кількість транспортних засобів, розуміємо проблемні питання, і звичайно ми готові в разі необхідності до безперебійної роботи», – запевнив начальник Регіонального сервісного центру МВС у Волинській області Олександр Малашко.

Іще до змін у законодавстві волиняни почали активніше реєструвати «євробляхи». Цього року в середньому на місяць оформляли документи для тисячі авто з іноземною реєстрацією. Торік така цифра становила 580 на місяць, а у 2016 році – 301.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шкода гроші повернути назад за кордон
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні