Волинські природоохоронці розповіли, чому не варто підгодовувати лебедів. ВІДЕО

0
3
Волинські природоохоронці розповіли, чому не варто підгодовувати лебедів. ВІДЕО
Природоохоронці Волині розповіли, чому не варто підгодовувати лебедів.

У Ківерцях цього року залишилося зимувати десять лебедів. Місцевий орнітолог Максим Рудік зазначив, що причина такої поведінки - комплексна, - йдеться у сюжеті 12 каналу.

"За останні декілька десятиліть клімат дещо змінився. Зими стали більш-менш теплішими, і це створило умови для того, щоб лебеді змогли тут залишатися. Також на території нашої країни з’явилося все більше водосховищ, які протягом року не замерзають. І ще одна важлива причина – це є людський фактор. Люди дуже люблять лебедів. І часто вони ходять їх підгодовувати. І через це, вони дуже швидко звикають до людей", - повідомив він.

Через те, що лебеді зимують серед людей, їх часто підгодовують. Однак природоохоронці запевняють: лебідь - це дикий птах і може сам про себе подбати. А отже годувати його - не варто.

"Вони достатні в тому, щоб самим прохарчуватися. Підкормлювати їх це дуже погано, скажемо так. Оскільки лебідь тоді звикає до одного місця, не хоче перелітати і він знає, що у нього тут є харч. Для чого йому кудись рухатися. Їм вистачає дрібної риби, дрібних земноводних", - розповів інспектор з охорони довкілля Микола Терешкович.

Проте, якщо вже дуже кортить, пригостити лебедів чимось смачненьким можна. Фахівці радять приносити варені каші чи перетерті овочі. Але у жодному разі не годувати птахів хлібом.

"Лебедів взагалі не варто підгодовувати. Лише при сильних морозах. Тобто, коли морози -10. В такому разі їм дають різні злаки, які перед тим запарюють або варять. Оскільки злаки мають багато калорій", - додав Максим Рудік.

"Їм також можна взяти звичайну капустину. Цю капустину перетерти. Це буде і корисно, і ніякої шкоди їм не принесе", - зазначив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні