--> До комуналки додадуть нову платіжку | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

До комуналки додадуть нову платіжку

2
0
До комуналки додадуть нову платіжку
Національна комісія, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), з 1 січня 2019 року введе нову платіжку при оплаті послуг ЖКГ – за розподіл електроенергії. Притім поділ оплати за електроенергію на дві платіжки на вартість послуги вплинути не повинен.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбуці» розповідає голова Нацкомісії Оксана Кривенко.

Вона зазначає, що, відповідно до закону «Про ринок електричної енергії», енергопостачальні компанії повинні відокремитися від постачальників, відповідно їм доведеться платити за доставку світла в житло окремо.

Таким чином, частина оплати комуналки буде йти на оплату розподілу електричної енергії.

Керівник НКРЕКП додала, що споживач повинен буде укласти два договори: про розподіл електроенергії з оператором системи розподілу й про постачання електричної енергії споживачу з обраним енергопостачальником.

«Договір споживача з оператором системи розподілу переважно стосується технічних параметрів потужності, класу напруги, якості електричної енергії, процедури відключення та підключення. Договір про постачання електричної енергії передбачає комерційний продаж споживачу електричної енергії як товарної продукції», – роз’яснює Оксана Кривенко.

Договори про користування електричною енергією (для населення) та про постачання електричної енергії, укладені споживачами з обленерго раніше, припиняють дію з 1 січня 2019 року.

Притім у Нацкомісії запевняють, що поділ оплати за електроенергію на дві платіжки на вартість послуги вплинути не повинен.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
- мало їм сукам!(
Відповісти
Вже і сюди якусь "прокладку" встромили, аби тільки більше грошей з споживачів зліпити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні