Українці стали затребуваними лікарями в США

10
10
Українці стали затребуваними лікарями в США
Петро і Марія Коваленко багато років працювали дитячими анестезіологами в Обласній дитячій клінічній лікарні Донецька.

Із початком бойових дій на Донбасі відправилися до Києва. Коли знайти роботу у столиці не вдалося - поїхали до США, - передає gazeta.ua.

"Після трьох або чотирьох тижнів у Києві, вирішили поїхати у Нью-Йорк. Там були знайомі батьків, які давно запрошували нас подивитися Америку. Ми навіть встигли відкрити туристичну візу ще до військових подій. Тож вирішили скористатися пропозицією, - розповідає Петро. - Тим часом в Україні ситуація ставала все гіршою. Донецьк постійно бомбили, околиці міста змітали танками і шквальним вогнем "Градів". Довелося подати на політичний притулок".

Отримавши необхідні документи, подружжя почало шукати роботу. Марія влаштувалася клерком в медичну компанію. Петро - садівником.

"Нам довелося в прямому сенсі слова починати з чистого аркуша. Заробіток дозволяв нам хоча б виживати тут: оплачувати і оренду квартири, і продукти. Через два тижні після прибуття ми відразу ж знайшли безкоштовні курси англійської при одній єврейської організації, а потім – більш серйозні курси в коледжі. Це було дуже важко: ми працювали по 8 годин в день, а потім їхали на заняття. Ходили в коледж по черзі, тому що хтось повинен був залишатися вдома і доглядати за дитиною", - розповідає Петро Коваленко.

У Петра і Марії стали з'являтися знайомі, в тому числі в медичній сфері.

"Ці люди змогли підтвердити диплом лікаря тут і скласти іспити на отримання ліцензії. Але потім виявилося, що вони роками не могли знайти резедентуру, без завершення якої не приймають на посаду лікаря. На цьому тлі один знайомий запропонував мені здобути освіту медбрата (nurse) на базі мого лікарського диплома. За його словами, можна було пройти перепідготовку, маючи диплом лікаря, і отримати кваліфікацію "Медична сестра". Це дає право в подальшому здати іспит на отримання ліцензії Registered Nurse".

Першим в школу пішов Петро, дещо пізніше – Марія. Обоє отримати диплом та американську ліцензію для роботи Registered Nurse.

"Поступово я дізнався, що, крім підтвердження попереднього диплома та отримання післядипломної американської освіти, в Concord Rusam можна отримати сертифікати за спеціальностями "помічник лікаря" (Clinical Medical Assistant), "флеботомист" та іншим. Знову ж таки, було дуже важко вчитися і паралельно працювати. Ходили в школу по черзі: один йде в суботу, інший – в неділю. В будні готувалися вдома після роботи і до глибокої ночі. Допомагало те, що майже вся медична термінологія йде на латині, незалежно від того, російське чи американське це освіта".

Паралельно з проходженням майже двухгодового курсу перекваліфікації на медичну сестру, Петро і Марія Concord Rusam пройшли програму Phlebotomy Technician і Electrocardiography Technician, здали іспити та отримали не тільки шкільні, але й відповідні національні сертифікати, які дали їм право працювати як Medical Assistant.

"Ми почали шукати роботу, подавали заявки постійно, на кожну другу вакансію, і нам постійно відмовляли – навіть при тому, що під час навчання в Concord Rusam ми проходили спеціальні уроки по складанню резюме. Виявилося, що в США існує ще одне неписане правило – брати фахівців, що вже мають досвід роботи в даній області. Тому нам порадили погоджуватися на будь-які умови, аби отримати перший досвід. Я влаштувався флеботомістом на неповний робочий день. Тільки три дні на тиждень-але це була можливість отримати перший досвід", – розповідає Петро.

Через якийсь час Петро Коваленко вже без всяких рекомендацій знайшов другу роботу в сфері home care – Visiting Nurse. Так називається медбрат, що відвідує пацієнтів вдома-своєрідний аналог дільничного лікаря на пострадянському просторі. Зараз працює на двох роботах одночасно. Його дружина, Марія, поки тільки готується до складання іспиту на ліцензування і паралельно працює флеботомістом в лабораторії.

"Я виїжджаю додому до пацієнтів і беру кров на аналіз. В день у мене виходить близько двадцяти пацієнтів. Тим не менш, на сьогоднішній день ця робота мене влаштовує, тому що у мене є можливість повертатися додому і продовжувати вчитися", – каже Марія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю телевизор!!! И считаю его Злом, так как вся информация преподносится так как нужно руководству страны. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Ютуб и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые новостные сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отсеивайте ненужные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную статью, которая касается каждого из нас: https://myukraina.com.ua/prognoz/predskazaniya/peredbachennya-volfa-messinga-pro-te-shho-chekaye-ukra%D1%97nu.html
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет вообще не смотрю ТВ Ящик!!! И считаю его Злом, так как вся информация подается так как нужно руководству страны. А мы это потребляем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые СМИ сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отбрасывайте ненужные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас: https://myukraina.com.ua/prognoz/predskazaniya/peredbachennya-volfa-messinga-pro-te-shho-chekaye-ukra%D1%97nu.html
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть телевизор , так как интернет источники дают намного больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть СМИ подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только качестенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал Важную новость, которая относится к каждому из нас:
https://sylnaukraina.com.ua/
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится перебирать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам выбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая относится к каждому из нас:
https://sylnaukraina.com.ua/finansy/socialna-dopomoga/dorodovye-i-poslerodovye-vyplaty-rabotayushhim-i-nerabotayushhim-v-2021-godu-v-ukraine.html
Відповісти
Последнее время не могу найти качественную информацию чтоб получить независимое мнение по той или иной новости, в основном большая часть контролируема государством.
Вижу что сейчас на небольших СМИ новости более качественная.
Нашел и хочу поделиться: https://russtoday.com/svezhie-novosti-na-segodnya-pro-koronavirus-v-kitae-2020/
А где ищите ВЫ?
Відповісти
Большинство из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают больше правдивой информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает неправдивую информацию, поэтому приходится перебирать очень тщательно. В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 качественных источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/novini/pravila-dorozhnogo-ruxu-ukra%D1%97ni.html
Відповісти
Многие из нас перестали смотреть TV, так как интернет источники дают больше честной информации и можно выбирать кого читать, а кого нет.
Но в последнее время основная часть новостных источников подает искаженную информацию, поэтому приходится искать очень аккуратно . В поисках хороших СМИ я наткнулся на 2 хороших источника: ukr-life.com.ua и sylnaukraina.com.ua.
Рекомендую и Вам отбирать только проверенные новостные источники СМИ чтоб не остаться обманутым.

Кстати, совсем недавно прочитал полезную новость, которая касается каждого из нас : https://sylnaukraina.com.ua/finansy/tarifu/yets-v-ukra%D1%97ni.html
Відповісти
Каждый из нас любит почитать СМИ или посмотреть Ютуб, что узнать что делается в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был правдивый и Вы не получали лживую информацию.
Я нашел очень хороший сайт и советую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время смотрю новости только здесь.
Так же вот несколько из последних статей, которые просто взрывает мозг:
https://ukr-life.com.ua/kak-oformit-detskie-dengi-v-ukraine/
https://ukr-life.com.ua/predskazanie-vangi-dlya-ukrainy/
https://ukr-life.com.ua/rozmir-pensi%D1%97-po-invalidnosti-dlya-1-2-ta-3-grupi-v-ukra%D1%97ni/
https://ukr-life.com.ua/predskazanie-globy-dlya-ukrainy/
https://ukr-life.com.ua/kurs-dollara-v-ukraine/
Відповісти
Друзья, я последние несколько лет от слова совсем не смотрю ТВ!!! И считаю его Злом, так как вся информация преподносится так как нужно правительству. А мы это хаваем.
В последнее время все больше смотрю Youtube и выискиваю там информацию по крупицам. А так же ищу независимые СМИ сайты, которые подают информацию более независимо, такие как Радио свобода или myukraina.com.ua.
Выбирайте и читайте информацию, отбрасывайте нежелательные, перебирайте источники и только тогда Вы сможете найти полезную новость.
Кстати недавно прочитал очень интересную новость, которая касается каждого из нас:
https://myukraina.com.ua/finansy/zarplata/kakaya-budet-zarplata-medsestry-v-ukraine-v-2020-godu.html
Відповісти
Как и многие наши украинцы искал как отправиться в Польшу и найти работу.
Перечитал массу сайтов, пересмотрел много фильмов на Ютубе, но больше всего мне понравился ресурс https://hochuvpolshu.com/.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом пребывания в Польше. Так же узнал как сделать документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/otdyh/luchshie-polskie-pesni-dlya-izucheniya-yazyka.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні