Патріарх Філарет закликав росіян схаменутися

0
2
Патріарх Філарет закликав росіян схаменутися
Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет закликає українське суспільство до єднання в умовах ескалації російської агресії, а Росію – припинити атаки.

У зверненні він зазначив, що у морі біля окупованої Росією Керчі стався «новий акт відкритої збройної агресії РФ».

«Дотепер Кремль намагався брехнею приховувати свою агресію проти Української держави, використовуючи війська без розпізнавальних знаків, прикриваючись місцевими колаборантами, розповідаючи про «громадянську війну на Донбасі» та «самовизначення народу Криму». 25 листопада Російська Федерація вчинила відкритий акт агресії проти України, який вже не приховує», – зазначає Предстоятель УПЦ КП.

На його переконання, в цій ситуації український народ має мужньо протистояти ворогу, ставши на захист рідного краю.

«Закликаю політиків відкласти суперечки та згуртуватися. Адже якщо ворог зруйнує саму нашу державність – про які посади дбатимете, де будете керувати?» – зазначив Патріарх Філарет.

Звертаючись до українців, глава УПЦ КП заявив: «Закликаю до єднання все українське суспільство, бо без перемоги не буде ані справжнього миру, ані добробуту, ані щасливого майбутнього для кожного з нас».

Росіян Предстоятель УПЦ КП закликав схаменутись.

«Знову звертаю свій голос до братовбивць – нових каїнів, які, називаючи наш народ своїм братом, прийшли в наш дім, щоб проливати кров і поневолювали: отямтеся і припиніть чинити зло! Сховайте меч свій і поверніться до свого дому!» – заявив Патріарх Філарет.

Він нагадав, що «Бог все бачить і кожному відплатить належне».

«Закликаю всіх віруючих підносити свої молитви за перемогу і мир для України – це є той посильний внесок у спільну справу, який може зробити кожен з вас», – закликав блаженніший Філарет.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні