Мін'юст скасував передачу Почаївської лаври УПЦ МП

0
5
Мін'юст скасував передачу Почаївської лаври УПЦ МП
Міністерство юстиції України скасувало перереєстрацію споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври.

Про це повідомила перший заступник міністра юстиції України Олена Сукманова, передає прес-служба відомства.

"Комісія Мін'юсту на своєму засіданні задовольнила скаргу Кременецько-Почаївського державного історико-архітектурного заповідника, який просив скасувати рішення про державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври за релігійною організацією Почаївська Свято-Успенська Лавра. Відповідний наказ Мін'юсту був підписаний сьогодні", – зазначила Сукманова.

Відзначається, що реєстратор здійснив державну реєстрацію права користування на комплекс споруд Свято-Успенської Почаївської Лаври з порушеннями вимог чинного законодавства.

"Саме тому це рішення про державну реєстрацію було скасовано, а державному реєстратору, яка її вчинила, блокований доступ до державного реєстру прав на нерухоме майно", – зазначила перший заступник міністра юстиції.

Нагадаємо, раніше, згідно з розпорядженням Міністерства культури, храми УПЦ зобов'язали провести термінову інвентаризацію майна. В Україні не виключають можливий незаконний вивіз культурних цінностей з церков у зв'язку зі змінами в церковному середовищі через автокефалію.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ



Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні