Загострення в Косово: Росія зробила різку заяву щодо етнічних чисток

3
-4
Загострення в Косово: Росія зробила різку заяву щодо етнічних чисток
Спецпризначенці заарештували у Косовській Митровиці чотирьох сербів.

У відповідь міністерство зовнішніх справ Росії звинуватило Приштину в етнічних чистках, повідомляють на сайті російського відомства.

Раніше прем’єр міністр Сербії Александар Вучич повідомив про можливе переміщення албанських сили Косова на північ країни. Згодом сербські ЗМІ повідомили про те, що 23 листопада вранці сили спеціального призначення Косова ROSU заарештували у Косовській Митровиці чотирьох сербів.

У МЗС Росії не зволікали із коментарем щодо загострення конфілкту. Там звинуватили Приштину у чергових провокаціях.

Розглядаємо вторгнення спецназу в населену сербами частину Косовської Митровиці вранці 23 листопада затримання чотирьох місцевих жителів як чергову провокацію Приштини, націлену на видавлювання косовських сербів із краю, – мовиться у повідомленні відомства.

За інформацією ЗМІ, у поліції Косова повідомили, що арешти відбулись у зв'язку з розслідуванням убивства сербського опозиційного політика Олівера Івановича, яке сталось кілька місяців тому. Цю інформацію підтвердив і прем’єр Косова Рамуш Харадінай.

Він наголосив, що операція косовської поліції на Півночі Косовської Митровиці не має політичного харакеру.

Натомість у російському відомстві заявили, що йдеться про "продовження курсу Приштини на етнічні чистки і розв'язання на Балканах "торгової війни" через введення 100-відсоткових мит на сербські товари.

"Рішуче засуджуємо розкручування Приштиною конфліктної спіралі. Викликає подив самоусунення міжнародних сил для Косово", – вважають у російському відомстві.

Також МЗС Росії заявило, що Євросоюз і США, які нібито "протягом багатьох років сприяють косоварам", або "не в змозі приборкати своїх "підопічних", або потурають їх агресивній лінії".
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Росія великий спеціаліст по нац меншинах у перетворенні їх у совкову біомасу
Відповісти
Довгоносий путяра скрізь свого "шнобеля" встромить
Відповісти
России как страны больше нет, осталась просто территория. Нет и нации - есть только группки озлобленных зомби остатки етничных чисток..
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні