--> Школі на Волині хочуть присвоїти ім'я відомого художника | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Школі на Волині хочуть присвоїти ім'я відомого художника

0
1
Школі на Волині хочуть присвоїти ім'я відомого художника
У місті Володимир-Волинському оголосили про початок громадського обговорення щодо присвоєння місцевій дитячій художній школі імені Миколи Рокицького.

Про це йдеться на офіційному сайті Володимир-Волинської міської ради.

З пропозицією присвоїти школі ім'я іменитого земляка виступили педагоги, працівники та учні школи.

Громадське обговорення по цьому питанню планують провести 3 грудня 2018 року о 16.00 год в нижньому залі міської ради за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Д. Галицького, 5.

Усі пропозиції та зауваження по даному питанню слід подати в письмовій або усній формі Володимир-Волинській дитячій художній школі до 3 грудня 2018 року за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 54; тел. 2-25-01, або ж надіслати на електронну адресу art.school.v–v@ukr.net із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає.

Довідково: Микола Рокицький народився 6 квітня 1901 року в селі Заріччя (Володимир-Волинського району Волинської області).

В 1927 році закінчив Київський Художній Інститут, учень Михайла Бойчука. Під час навчання в класі професора Бойчука брав участь в усіх колективних роботах, які робили бойчукісти – зокрема, в розписі селянського санаторію ім.ВУЦВК на Хаджибейському лимані в Одесі (фрески «Свято врожаю», «Санаторій» і «Бібліотека»). Одна з найкращих його станкових робіт – «Біля яблуні»(1928).

Член АРМУ, орієнтувався на західно-європейські мистецькі течії, головним чином постімпресіонізм; виставлявся з 1927 року.

Помер митець 11 лютого 1944 року. Похований в Києві на Лук'янівському цвинтарі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні