На Волині 90-річний дідусь працює на тракторі

0
3
На Волині 90-річний дідусь працює на тракторі
Йосип Козік із села Раків Ліс Камінь-Каширського району працює на тракторі.

Про це йдеться у газеті "Вісник" від 22 листопада 2018 року.

Чоловік живе із дружиною, майже ровесницею. Діти їхні, ясна річ, давно повиростали і розійшлися по світах. Але ця пара старожилів не лише собі ще дає раду, а й господарює. Більше того Йосип Федорович має трактора і навіть сам на ньому працює.

У Козіків звичайне, як і в більшості тамтешніх селян обійстя: чимала дерев'яна хата, просторе подвір'я, оточене господарчими будівлями. По двору ходять кури, у хліві - пара свиней. Усе доглянуте, охайне. Аж не віриться, що господарюють тут літні люди.

"Колись я хотів купити коня, але син порадив купити трактора: мовляв, менше мороки з ним, - каже господар.

Спритно, забувши, що за плечима дев'ять десятків літ, залазить у кабіну, запускає двигуна і виїжджає з гаража на подвір'я.

"Син і грошима допоміг. Він у Києві у науково-дослідному інституті фізичної хімії старшим лаборантом працює. Плануали спочатку купити Т-25, їздили навіть до Харкова по нього, а виявилось, що то якийся гібрид, а не Т-25, але гроші добрячі заправили. Повернулися ні з чим, а потім через оголошення знайшли оцього Т-40. З причепом і плугом, - розповідає пан Йосип.

Замолоду чоловік працював варником у лісгоспі, на меліоративній станції, згодом - у МТС, а здобув цю професію у сталінському контаборі, де вілбув сім років за ув'язнення за "націоналізм".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні