У Луцьку батьки дітей з сусідніх громад платитимуть за навчання у школах і садках

0
-8
У Луцьку батьки дітей з сусідніх громад платитимуть за навчання у школах і садках
За освітні послуги садочків і шкіл батьки, діти яких не зареєстровані в Луцьку, змушені будуть платити у випадку, якщо не буде укладено відповідний договір із громадою, де проживає дитина.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 22 листопада, – повідомляє ІА «Волинські новини».

Як повідомила директорка управління освіти Зіновія Лещенко, відповідно до перехідних положень до ЗУ «Про освіту», з 1 січня «гроші мають ходити за дитиною». Тому за дорученням міської влади було розроблено проект рішення «Про встановлення плати за надання освітніх послуг у закладах дошкільної, загальної середньої освіти комунальної форми власності для батьків, діти яких не зареєстровані в місті Луцьку».

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Луцьку хочуть зробити платні дитсадки та школи

«За цим документом, платитимуть за освітні послуги ті батьки, які не сплачують податки в міський бюджет. Це наше уточнення», – сказала Зіновія Лещенко.

Вона зазначила, що з батьками укладатимуться договори про надання освітніх послуг, де будуть прописані відповідальності сторін.

Також Зіновія Лещенко повідомила, що вже пораховані суми на утримання дитини, враховуючи харчування.

«Якщо буде договір між ОТГ і міськрадою, то громада може оплачувати за освітні послуги дітей. Якщо такого договору не буде, то їх укладатимуть батьки», – зазначила Зіновія Лещенко.

Так, зараз на одну дитину, яка вчиться в школі, у середньому йде 21,48 гривні (без харчування), а дитину, що перебуває в садочку, – 51,2 гривні (враховано харчування).

Зараз у Луцьку навчаються найбільше дітей із боратинської, заборівської, городищенської, ліпінської, піддубцівської, прилуцької та княгининівської громад. У закладах загальної середньої освіти навчаються близько 2500 дітей із прилеглих територіальних громад, у закладах дошкільної освіти – 490 дітей.

Директорка департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова зазначила, що йдеться про те, що саме міський бюджет фінансує і оплату енергоносіїв, і закупівлю необхідного обладнання тощо для усіх шкіл Луцька.

Думки членів комісії щодо проекту розділилися. Остаточне рішення – за сесію Луцької міської ради.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні