Лучани вшанували полеглих у російсько-українській війні. ФОТОРЕПОРТАЖ

0
-7
Лучани вшанували полеглих у російсько-українській війні. ФОТОРЕПОРТАЖ
У Луцьку вшанували пам’ять загиблих в російсько-українській війні.

Молитву за упокій полеглих відправили у середу, 21 листопада, на пам’ятнику Героям Небесної сотні, де похований учасник Євромайдану, волинянин Василь Мойсей.

Скорботності відбулися до Дня гідності та свободи. Панахиду за полеглими відправив митрополит Луцький та Волинський УПЦ КП Михаїл .

Митрополит зазначив, 21 листопада до недавна було святом радісним – Собор Архістратига Божого Михаїла, але уже декілька років поспіль для України цей день є тривожним.

«Цей день – початок трагічної сторінки в нашій історії. Час пройшов і на серці зарубцювалися рани Майдану. Ми привикли до війни, до стану тривог, але важливим є те, що в нашій пам’яті дати, які пов’язані з нашим особистим життя і життям нашої держави не стираються. І одна із таких дат є 21 листопада – день трагічний, сумний. День оцінити, що відбулося, переосмислити, яким має бути завтрашній день».

«Сьогодні день гідності людини, гідності образу Божого. Ми не біомаса, не електорат, не просто народ, а подоба Божа. І всі, хто засідає на цей народ, зазіхає на Божий промисил - зазіхає на самого Бога», – додав митрополит.

Присутні вшанували полеглих хвилиною мовчання і поклали квіти до могили полеглих бійців.

Скорботності вшанували своєю присутністю громадські активісти та представники влади.

Текст і фото – Олени Якобчук

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні