«Про війну ніхто не хоче думати», – громадський активіст про Євромайдан

0
-3
«Про війну ніхто не хоче думати», – громадський активіст про Євромайдан
З нагоди Дня Гідності і Свободи громадський активіст Михайло Шелеп розповів про пам'ятні події п'ятилітньої давності.

Своїми спогадами він поділився у коментарі інтернет-виданню «Волинь24».

«Чи змінилось усвідомлення лучан щодо подій Євромайдану? Думаю, що чимало лучан будуть скаржитись, що нічого не змінилось, що погано жити тощо. Однак найголовніше, що повинен був змінити Майдан, це людей, їхнє світосприйняття, відчуття добра і зла. Неабияка кількість лучан це відчули, тому сприймають Майдан як поштовх до дій.

Тоді ніхто не міг передбачити початок війни. Про війну ж ніхто не хоче думати. Я теж не вірив, що Росія нападе.

Ми хотіли повалити диктаторський «режим януковичів» та відкрити шлях країни в Європу. І ми цього досягли. Ми прагнули перезавантажити владу та створити абсолютно нові умови для розвитку держави. Ми вирішували ті питання, які здавалися нам важливими на той час. Це зараз легко стверджувати, що варто було зробити щось інакше. Ми робили те, що мали робити.

Волинський Євромайдан не можна виносити за межі національних подій. Серед досягнень – повалення «режиму януковичів» на Волині.

Найбільше запам’яталися події, що пов’язані з діяльністю громадського сектора Євромайдану. Неабиякий відбиток залишили акції проти регіоналів, випуск бюлетеня Майдану, недільні віча. І звісно, похорони Героїв Майдану».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні