«Я бачив страх в очах кожного, хто стояв на Майдані», – Володимир Пащенко

0
3
«Я бачив страх в очах кожного, хто стояв на Майдані», – Володимир Пащенко
Громадський діяч Володимир Пащенко поділився спогадами про події луцького Євромайдану, що відбувались п’ять років тому.

Про це він розповів інтернет-виданню «Волинь24».

«Напевно, на початку ми навіть не могли передбачити, що відправимо Януковича у політичне небуття. Ми виходили на Євромайдан із зацікавленістю у європерспективі України. Тогочасна влада творила дурню: два роки переконували українців, що Європейський Союз – це круто. Розповідали про переваги Європейського Союзу, а згодом тодішній прем’єр-міністр Микола Азаров із екранів телевізорів сказав, що все-таки нам краще бути в Росії. Це те саме, що автівку розігнати до 200 кілометрів за годину і різко розвернути в інший бік.

Майдан варто було розпочинати. Режим Януковича – це уособлення корупційно-кримінального режиму в європейській країні. Це безперспективність молоді, безперспективність країни. Сьогодні ми маємо вагомі здобутки Євромайдану. Маємо безвізовий перетин кордону, вільне пересування в межах Європейського Союзу, а також розуміння, підтримку у всьому світі. Єдине, чого ми не маємо, це кроків влади щодо суттєвого поліпшення життя людей. Влада майже не розвивається у боротьбі з корупцією. Корупція – гальмо на шляху розвитку нашої держави. Вона змушує мільйони українців їхати за межі України. Тому я вважаю, що пріоритетом влади повинно бути поліпшення життя людей і ефективна боротьба з корупцією.

Це був шлях від надії до розчарування. Найбільше в моїх спогадах про луцький Євромайдан закарбувався страх і біль. Мені дійсно було дуже страшно. Я бачив страх в очах кожного, хто стояв на Майдані. Були і моменти ейфорії, коли ми усвідомлювали свою перемогу. Однак були моменти страху, коли з’явились перші кримінальні справи. Ніхто не міг спрогнозувати, на що здатен режим Януковича. А біль відчувався тоді, коли ми втратили кращих із нас. Це були хлопці Небесної сотні. Цей біль відчувається щороку в день річниці Євромайдану. Вони віддали своє життя, а ми не виправдали такої жертви. І це гризе. І це болить».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні