В Україні викрили шахраїв, які обікрали банки на 5 мільйонів гривень

1
5
В Україні викрили шахраїв, які обікрали банки на 5 мільйонів гривень
Зловмисники здійснювали фінансові махінації через термінали самообслуговування.

Щоб їх не спіймали, вони переміщувались по областях України. Також вони виготовляли фальшиві купюри.
Про це повідомляє прес-центр Національної поліції.

Правоохоронці встановили, що злочинці здійснили близько 400 таких операцій. З одного банкомату вони могли зарахувати на свої рахунки від 5 до 170 тисяч гривень.

За схемою, термінал приймав спеціально підготовлені купюри, фіксуючи зарахування на рахунку клієнта. На наступному етапі проходження купюри, система терміналу видавала помилку та повертала купюру власнику.

Правоохоронці затримали організаторів злочинної групи та ще чотирьох виконавців у Кривому Розі, коли вони намагались вкотре зарахувати гроші. Усі вони - громадяни України віком від 23 до 33 років.

Крім того, встановили, що організатор створив офіс для виготовлення фальшивих грошей. Станки для виготовлення валюти розміщувалися в одній із квартир на Київщині, де провели обшук. Для створення фальшивих купюр зловмисники встановили спеціальне програмне забезпечення, придбали спеціальний папір, виготовили кліше, а також створили сайт для продажу виготовлених грошей.

За інформацією поліції, загальна сума збитків складає близько 5 мільйонів гривень.

За цим злочином відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.190 (шахрайство) КК України. Шахраям загрожує до 8 років позбавлення волі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Гройсман вкрав більше 10 мільйонів доларів і нічого. Тож випускайте хлопців.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні