--> Північна Корея депортує громадянина США | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Північна Корея депортує громадянина США

0
-2
Північна Корея депортує громадянина США
Північна Корея депортує громадянина США, який минулого місяця незаконно в'їхав на територію країни із сусіднього Китаю.

Про це пише ТСН.

Північнокорейське державне інформаційне агентство KCNA назвало ім'я затриманого американця - Брюс Байрон Лоуренс. Під час затримання він начебто розповів, що його контролює Центральне розвідувальне управління США.

Згідно з повідомленням Reuters, американець із такими самими ім'ям та прізвищем був депортований з Південної Кореї у листопаді минулого року. Це сталося після того, як чоловіка знайшли заблукалим біля кордону з Північною Кореєю. Наразі невідомо, чи йдеться про ту саму людину, яку збираються депортувати з КНДР.

Як відзначає The Associated Press, оголошення про швидке звільнення "свідчить про те, що Північна Корея як і раніше хоче зберегти діалог із Сполученими Штатами, незважаючи на зупинку ядерної дипломатії".

Депортація, анонсована у п'ятницю, суттєво відрізняється від ставлення Північної Кореї до американських громадян, затриманих владою у минулому.

Нагадаємо, 2 січня 2016 року у Північній Кореї затримали американського студента Отто Вормбіра за спробу вкрасти транспарант з пропагандистським гаслом зі свого готелю в Пхеньяні. Верховний суд Північної Кореї засудив студента з США до 15 років у виправно-трудовій колонії. Після суду він визнав свою провину.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні